Villa Jaco: Το σπίτι-όνειρο, επιτομή του καλού γούστου που θεωρείται το ωραιότερο του Karl Lagerfeld [εικόνες] - iefimerida.gr

Villa Jaco: Το σπίτι-όνειρο, επιτομή του καλού γούστου που θεωρείται το ωραιότερο του Karl Lagerfeld [εικόνες]

H Villa Jako
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Karl Lagerfeld όριζε τη μόδα για τουλάχιστον 60 χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά.

Ο Karl Lagerfeld ήταν ένας άνθρωπος των Τεχνών και αυτό φαινόταν από καθετί στη ζωή του. Το όνομά του έχει συνδεθεί με πολλά και ένα από αυτά είναι η Villa Jako, το σπίτι του για επτά χρόνια.

Η βίλα στο Αμβούργο διατηρεί μέχρι και σήμερα την αίγλη της και καθρεπτίζει το γούστο του σχεδιαστή, ακόμη και εάν έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία φορά που έμεινε εκεί.

Ο Lagerfeld αγόρασε τη βίλα το 1991 και της έδωσε το όνομα Villa Jako θέλοντας να τιμήσει τον επί 18 χρόνια αγαπημένο του σύντροφο Jacques de Bascher, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Από τα επτά χρόνια που ήταν στην ιδιοκτησία του, ο Lagerfeld, όπως είχε γράψει η Daily Mail, λέγεται ότι έζησε εκεί συνολικά μόνο τρεις μήνες. «Είναι αδύνατο να ζεις στον ποταμό Elbe. Περνάς όλη σου την ώρα, κοιτώντας τον. Καταλήγεις να γίνεις τεμπέλης», είχε πει περιοδικό GG.

Η Villa Jako του Karl Lagerfeld

Η βίλα, που χρονολογείται από 1920, βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση 12 στρεμμάτων, έχοντας θέα τον ποταμό Elbe.

Ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με την συντηρήτρια τέχνης, Renate Kant προκειμένου να ανακαινίσει πλήρως την δυόροφη οικία των 445 τ.μ..

Σημείο αναφοράς είναι το αίθριο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο και γύρω από το οποίο ξετυλίγεται η υπόλοιπη οικία. Από εκεί, που πλέον βρίσκεται η τραπεζαρία, ο φιλοξενούμενος οδηγείται στο σαλόνι που βρίσκεται στο κέντρο, στην κουζίνα στη δυτική πτέρυγα και στο καθιστικό στην ανατολική.

Της έδωσε αυτό το όνομα για να τιμήσει τον επί 18 χρόνια αγαπημένο του σύντροφο Jacques de Bascher

Το σαλόνι των 80 τ.μ. έχει οροφές που έχουν επενδυθεί με φύλλα χρυσού, τρεις θολωτές μπαλκονόπορτες που οδηγούν στους κήπους.

Η βίλα, που χρονολογείται από 1920, βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση 12 στρεμμάτων, έχοντας θέα τον ποταμό Elbe

Ο δεύτερος όροφος διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες με μπάνια και γκαρνταρόμπες 127 τ.μ.. Μάλιστα, είναι έτσι τοποθετημένες ώστε να περιτριγυρίζουν μια υπέροχη βιβλιοθήκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του σχεδιαστή, οι τεράστιες βιβλιοθήκες φιλοξένησαν τη συλλογή βιβλίων που ξεπερνούν τις 250.000.

Σε αυτή ο σχεδιαστής έγραψε το βιβλίο του, Ein Deutsches Haus (Ένα Γερμανικό Σπίτι), το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες, περιγραφές και διάφορες ιστορίες σχετικά με βίλα. «Η βίλα των λόφων χτίστηκε από έναν βαθύπλουτο εφοπλιστή με σκοπό να μοιάζει σε Ρωμαϊκή Βίλα με εξαιρετικά μεγαλόπρεπη είσοδο και φυσικά αναρίθμητες δωρικού ρυθμού κολώνες» έγραψε ο ίδιος.

Οι χώροι της έγιναν σκηνικό για τα γυρίσματα της διαφημιστικής καμπάνιας του ομώνυμου αρώματος Jako, που δημιούργησε ο ίδιος αποχαιρετώντας το σπίτι.

Η φανταστική βιβλιοθήκη

Η Villa Jaco, μάλιστα, έχει ανακηρυχθεί από τους New York Times το πιο όμορφο σπίτι που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Karl Lagerfeld.

Πέρυσι, η οικία είχε βγει προς πώληση για 10 εκατ. ευρώ.

Η τραπεζαρία
Η Villa Jaco, μάλιστα, έχει ανακηρυχθεί από τους New York Times το πιο όμορφο σπίτι που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Karl Lagerfeld
Ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με την συντηρήτρια τέχνης, Renate Kant προκειμένου να ανακαινίσει πλήρως την δυόροφη οικία των 445 τ.μ,
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Karl Lagerfeld Villa Jako Αμβούργο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ