Ο Αναστασιάδης ζητά βοήθεια από τον Γιούνκερ για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ Κύπρου - iefimerida.gr

Ο Αναστασιάδης ζητά βοήθεια από τον Γιούνκερ για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ Κύπρου

Νίκος Αναστασιάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της προώθησης κατοχύρωσης του χαλουμιού, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

«Ο φάκελος που αφορά στο προϊόν ονομασίας προέλευσης "φάκελος χαλουμιού" πρέπει να προωθηθεί και η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στις οποίες χρειάζεται να προβεί», είπε η κ. Βασιλείου, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον κ. Γιούνκερ σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει το θέμα του φακέλου του χαλουμιού και να προχωρήσει η κατοχύρωση του προϊόντος ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Η Κομισιόν δημοσίευσε την αίτηση καταχώρισης της ονομασίας χαλούμι στις 28 Ιουλίου 2015 και από τότε το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αίτηση έχει μπλοκάρει στις Βρυξέλλες, λόγω της διασύνδεσής της με τον κανονισμό της «Πράσινης Γραμμής» για σκοπούς ελέγχου της εμπορίας των προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ