Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να ερευνήσει η Τράπεζα της Ελλάδος το δάνειο Πολάκη - iefimerida.gr

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να ερευνήσει η Τράπεζα της Ελλάδος το δάνειο Πολάκη

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στο βήμα της Βουλής / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βούληση του ΚΚΕ να ερευνηθεί διεξοδικά το δάνειο του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξέφρασε ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του δανείου ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΑ, ότι «βεβαίως έχει ανακύψει ένα ζήτημα που εμείς θα θέλαμε να εξετάσει με τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να φανεί αν είναι σύννομη ή όχι η παροχή του συγκεκριμένου δανείου στον κ. Πολάκη».

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στον διάλογο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα -που φέρεται ότι ηχογράφησε παράνομα ο αν. υπ. Υγείας- λέγοντας ότι «υπάρχουν αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για να κρίνουν αν υπήρξε υποκλοπή ή όχι» καθώς και ότι η υπόθεση φανερώνει την ευρύτερη «σαπίλα του πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Καραθανασόπουλος εξαπέλυσε πυρά στον Παύλο Πολάκη και για τις «τεράστιες ελλείψεις, την υποβάθμιση υπηρεσιών και την εμπορευματοποίηση» στον τομέα της Υγείας και καταλήγοντας σχολίασε τις εξηγήσεις του αν. υπουργού Υγείας:

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι πήρε το δάνειο αυτό επειδή δεν τα βγάζει πέρα με 7.000 τον μήνα. Φανταστείτε μια λαϊκή οικογένεια, η οποία έχει και παιδιά να σπουδάσει σε άλλη πόλη και που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της με την πολιτική που ασκεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση» είπε σε δηκτικό τόνο ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς, τέλος, για τη διαφαινόμενη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει έναν κεντροαριστερό πόλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

«Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Βεβαίως πασοκοποιείται. Είναι φυσικό να υπάρχουν όλες αυτές οι μετεγγραφές από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ