The Favourite: Η αληθινή ιστορία που ενέπνευσε τον Λάνθιμο και ο ρόλος του Τσόρτσιλ [εικόνες] - iefimerida.gr

The Favourite: Η αληθινή ιστορία που ενέπνευσε τον Λάνθιμο και ο ρόλος του Τσόρτσιλ [εικόνες]

The Favourite (Φωτογραφία: Facebook)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το The Favourite ετοιμάζεται για τη μεγάλη βραδιά των Οσκαρ, έχοντας 10 υποψηφιότητες.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που αναμένεται να φύγει με χρυσά αγαλματίδια στο χέρι, μεταφέρει τους θεατές στις αρχές του 18ου αιώνα.

Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους, σε μια εποχή όπου οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αννα καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία της. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Abigail, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.

Την ιστορία της βασίλισσας Αννας είχε καταγράψει με τον δικό του τρόπο ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του προγόνου του, Τζον, και της συζύγου της Σάρα Τσόρτσιλ, μίας εκ των δύο γυναικών της αυλής της Αννας, μία εκ των πρωταγωνιστριών του Γιώργου Λάνθιμου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις 28 Σεπ, 2018 στις 9:30 πμ PDT

Η ιστορία του Τσόρτσιλ, ωστόσο, επικεντρώνεται στα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα της ζωής του πρώτου δούκα του Μάλμπορο. Βέβαια, υπάρχουν κοινά σημεία στις δύο αφηγήσεις.

Το έργο του Τσόρτιλ έχει τίτλο «Marlborough: His Life and Times» και είναι γραμμένο σε 2.000 σελίδες, τεσσάρων τόμων.

Το CNN έχει την ιστορία...

Η γυναίκα του Τζον, Λαίδη Σάρα, είχε μεταμορφωθεί σε μία γυναίκα που έκανε το δικό της παιχνίδι στο πολιτικό σκηνικό, χάρη στη δύναμη και της μηχανορραφίες της, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Αννας αλλά και μετά από αυτή.

Η γνωριμία της Λαίδης Σάρα και της βασίλισσας είχε γίνει όταν και οι δύο ήταν μικρά κορίτσια. Η Σάρα ήταν κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από την Αννα και διακρινόταν από την ευστροφία της. Ο γάμος της με τον Τζον Τσόρτσιλ της έδωσε δύναμη και επιρροή, τα οποία σε συνδυασμό με την εξυπνάδα της την οδήγησαν στην άνοδο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις 11 Φεβ, 2019 στις 8:59 πμ PST

Στο βιβλίο του Τσόρτσιλ συμπεριλαμβάνονταν επιστολές των δύο κυριών στις οποίες υπέγραφαν με ψευδώνυμα Mrs. Morley και Mrs. Freeman. Σε αυτές διαφαίνεται η φιλία των δύο αλλά και το τέλος αυτής. Στο βιβλίο, ωστόσο, δεν φαίνεται, ούτε υπονοείται κάποια σχέση μεταξύ της βασίλισσας Αννας και των δύο ευνοούμενών της.

Η Σάρα ήταν εκείνη που βοήθησε την Αμπιγκέιλ να λάβει περισσότερη δράση στην αυλή και σύμφωνα με τον Τσόρτσιλ η Αμπιγκέιλ υπέμενε «πιστά και τρυφερά τη βασίλισσα στην καθημερινότητα και τις συχνές ασθένειες της. Και για περάσει η ώρα έπαιζε τσέμπαλο προς απόλαυση της βασίλισσας».

Η Λαίδη Σάρα αντιλαμβανόμενη πως η Αμπιγκέιλ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη θέση της, ανέλαβε δράση. Εκεί, στέκεται και το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου.

Οπως αναφέρει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Σάρα δεν μπορούσε να διαχειριστεί την αλλαγή της στάσης της βασίλισσας και ενώ η ζήλια άρχισε να την τρώει, τότε άρχισε να στέλνει επιστολές στην βασίλισσα γράφοντας περί φιλίας. Τίποτα, ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει την βασίλισσα να αλλάξει γνώμη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις 5 Φεβ, 2019 στις 10:55 πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ