Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του ζευγαριού που πνίγηκε στον Γεροπόταμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του ζευγαριού που πνίγηκε στον Γεροπόταμο [εικόνες]

Στιγμιότυπο από την εξόδιο ακολουθία για το άτυχο ζευγάρι / Φωτογραφία: YouTube/neakriti
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα κλίμα ανείπωτου πόνου «σκέπασε» τον Κρούστα Λασιθίου, όπου κηδεύτηκε το ζευγάρι που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο όχημα, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Γεροπόταμο.

Η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη και ο 29χρονος Κώστας Γιαννακάκης οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, την Τρίτη, συνοδεία πλήθους συγγενών και φίλων, και υπό το άκουσμα σπαρακτικών μαντινάδων.

Οι αδικοχαμένοι Κώστας Γιαννακάκης και η Ροδούλα Τζαγκαράκη / Φωτογραφία: neakriti.gr

Μια χαρακτηριστική που απαγγέλθηκε έξω από τον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Κρούστα, ήταν η εξής:

«Σήμερα ανδρόγυνο στολίζουμε και φέρετε λαούτα, απόψε γάμος θα γενεί παράξενος στον Κρούστα. Ανδρόγυνο στολίζουμε και φέρετε λυράρη γιατί ‘σπασα τη λύρα μου μαζί με το δοξάρι.

»Θέλω να παίξω μια λυριά στο μνήμα σας επάνω, μα εφύλαξα τη μοίρα μου και δεν τη ξαναπιάνω. Τέτοια μεγάλη μπαλοθιά στον κόσμο δεν ηκούσθη, τέτοια μεγάλη μπαλοθιά δεν εξαναγροικήθη».

Το βίντεο του neakriti από το βουβό πλήθος έξω από το ναό:


Το άτυχο ζευγάρι, που αφήνει πίσω του μια κορούλα έξι μηνών, κηδεύτηκε στη συνέχεια μαζί στον Κρούστα, τον τόπο καταγωγής του άτυχου Κώστα Γιαννακάκη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, πραγματοποιήθηκαν στις Αρχάνες οι κηδείες της 58χρονης μητέρας της Ροδούλας Τζαγκαράκη, Μαρίας, και της 20χρονης αδερφή της, Μαριλένας.

Τραγική φιγούρα στην πονεμένη ιστορία της οικογένειας Τζαγκαράκη είναι η 25χρονη Κωνσταντίνα, που προ ετών, κατά τη διάρκεια γλεντιού, έχασε τον πατέρα της Χαράλαμπο, και πλέον αποχαιρέτισε τη μητέρα και τις δυο αδελφές της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ