Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών - iefimerida.gr

Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, σχολιάζοντας την κίνηση του Παύλου Πολάκη να ηχογραφήσει τη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στα καθήκοντά τους», δήλωσε ο κ. Σχοινάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Οταν ρωτήθηκε αν η υπόθεση εγείρει θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα και αν η Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, μπορεί να κάνει κάτι επ' αυτού, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται στους τομείς της αρμοδιότητας της ΕΕ, όπου οι Συνθήκες της το επιτρέπουν.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν παρέπεμψε στην ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήτες τους αποτελούν μέρος του ευρωσυστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ