Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στις 28 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουν μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στις 28 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουν μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, στις πολυεθνικές που έχουν επιλέξει την Ελλάδα, αλλά και στις μικρομεσαίες εταιρείες έχει πέσει το βάρος της ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας μας, μετά από μία δεκαετία κρίσης και τρία μνημόνια που οδήγησαν σε πτώση κατά 25% του ΑΕΠ και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα η ανεργία να φτάσει σε ιστορικά υψηλά.


Το Οικονομικό Συνέδριο που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στους Δελφούς από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αναλαμβάνει και φέτος να φέρει κοντά τα στελέχη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, προσφέρουν θέσεις εργασίας υψηλών αποδοχών, τεχνογνωσία και φυσικά τονώνουν την ανάπτυξη.


Πέραν, λοιπόν, των προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, καθώς και τους ανθρώπους του πνεύματος, στους Δελφούς θα συμμετάσχουν στελέχη από πολυεθνικές εταιρείες σε μία στιγμή που η απασχόληση, ειδικά των νέων ανθρώπων, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση.


Τα στελέχη θα καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να αρθούν οι αγκυλώσεις που εμποδίζουν τις επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας – για εξειδικευμένους ανθρώπους – ώστε να αντιστραφεί το brain drain που κορυφώθηκε στα χρόνια της κρίσης.
Στους Δελφούς θα βρίσκονται στελέχη της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, Volvo, της εταιρείας καλλυντικών και φαρμάκων, Roche, αλλά και της κολοσσιαίας εταιρείας αναψυκτικών, Coca Cola. Πρόκειται για εταιρείες, με παρουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη και με σημαντικούς τομείς έρευνας και καινοτομίας. Το παρόν στο ελληνικό Νταβός θα δώσουν και στελέχη της Philip Morris, που σε συνεργασία με τον Παπαστράτο, ηγείται των επενδύσεων στη χώρα μας, με τις πιο πρόσφατες επενδύσεις στην Αττική να έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, πολλές εκ των οποίων υψηλής εξειδίκευσης και αποδοχών.


Στους Δελφούς θα είναι άλλη μία κορυφαία επιχείρηση στον τομέα της, η τεχνολογική Microsoft, καθώς και στελέχη των γιγάντων του διαδικτύου, της Google και της Oracle. Η τσιμεντοβιομηχανία, LafargeHolcim, με σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και η φαρμακευτική, Abbvie, θα βρίσκονται στους Δελφούς, όπως και η ασφαλιστική, ΝΝ. Μεταξύ των κολοσσών που θα βρίσκονται και φέτος στους Δελφούς είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αλλά και η Boehringer Ingelheim.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ