Ο απίστευτος λόγος που τσακώνονται στην Κίνα για αυτή τη διαφήμιση των Zara - iefimerida.gr

Ο απίστευτος λόγος που τσακώνονται στην Κίνα για αυτή τη διαφήμιση των Zara

Το μοντέλο από την Κίνα Ζινγκ Βεν. Φωτογραφία: Splash News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Κίνα σχετικά με την διαφημιστική εκστρατεία των Zara και την χρήση ενός μοντέλου από την Κίνα με... φακίδες!

Η Λι Ζινγκβεν, γνωστή ως Ζινγκ Βεν, έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή για τις φακίδες της σε μια διαφημιστική καμπάνια για τα νέα καλλυντικά της ισπανικής εταιρείας Zara.

Η κινεζική εφημερίδα Global Times, λέει πως οι φακίδες της κάνουν την εμφάνισή της πιο «εικονική». Αλλά έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είναι κάτι σπάνιο για τους Κινέζους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jing Wen (@jingwenll) στις 6 Ιαν, 2018 στις 10:29 πμ PST

Κάποιοι λένε ότι η εμφάνισή της στην διαφήμιση των Zara «καταστρέφει» τον κινεζικό λαό, ενώ άλλοι, προς υπεράσπισή της, ζητούν να γίνουν περισσότερα στη χώρα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν την φυσική ομορφιά τους.
«Τις μισούσα πραγματικά»

Η Ζινγκ Βεν, που κατάγεται από την νότια κινεζική πόλη Γκουαγκζού, έχει γίνει διάσημη στον χώρο του μόντελινγκ τα τελευταία 5 χρόνια. Έχει εμφανιστεί σε διαφημιστικές εκστρατείες γνωστών εταιρειών, όπως Calvin Klein και H&M.

Η διαφήμιση των καλλυντικών της ισπανικής εταιρείας Zara, με το μοντέλο Ζινγκ Λι που έγινε θέμα συζήτησης

Δεν έχει ωστόσο, απαντήσει στην κόντρα αυτή που έχει ξεσπάσει σχετικά με το πρόσωπό της, αλλά είχε μιλήσει για την ανασφάλειά της στα πρώτα βήματα της καριέρας της, αναφορικά με τις φακίδες. Όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό Vogue τον Οκτώβριο του 2016: «Όταν ήμουν μικρή, πραγματικά τις μισούσα γιατί οι Ασιάτες δεν συνηθίζουν να έχουν φακίδες. Στο γυμνάσιο, πάντα προσπαθούσα να τις καλύψω, αλλά τώρα είμαι εντάξει. Μου αρέσουν πλέον».

Το καθαρό και αψεγάδιαστο πρόσωπο είναι ο προτιμώμενος κανόνας ομορφιάς εδώ και δεκαετίες στην Κίνα, αλλά και στην ευρύτερη ανατολική Ασία. Κατά συνέπεια, η εμφάνισή της στην τελευταία διαφημιστική εκστρατεία των Zara θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη και συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή στους χρήστες στο Weibo (αντίστοιχο κινεζικό του Twitter).

Από την Παρασκευή που κυκλοφόρησε η διαφήμιση, πολλοί στην Κίνα εξέφρασαν την σύγχυσή τους σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να παρουσιάσει ένα μοντέλο με φακίδες. Κάποιοι, μάλιστα, βρήκαν την εμφάνιση της Λι «άσχημη».

Άλλοι προχώρησαν περαιτέρω, αμφισβητώντας το αν τα Zara «προσβάλλουν» ή «αμαυρώνουν τους Κινέζους» με κάποιον να λέει: «τέτοιες εικόνες που δείχνουν ένα μοντέλο από την Ασία με φακίδες και ένα άγευστο πρόσωπο, παραπλανούν την άποψη που έχουν οι Δυτικοί για τις Ασιάτισσες και μπορούν να οδηγήσουν σε ρατσισμό εναντίον γυναικών από την Ασία».

Μια φωτογραφία της Ζινγκ Βεν από την διαφημιστική καμπάνια των Zara



Μεγαλύτερη ποικιλομορφία
Η δημοφιλής ιστοσελίδα Pear Video, πήρε συνέντευξη από εκπρόσωπο των Zara, που δήλωσε ότι οι διαφημίσεις αυτές απευθύνονταν στην παγκόσμια αγορά και όχι αποκλειστικά στην Κίνα.

«Η αισθητική του ισπανικού λαού είναι διαφορετική» δήλωσαν. «Όλα τα μοντέλα μας φωτογραφίζονται χωρίς να υποβληθούν σε photoshop οι εικόνες τους». Αντικρούωντας τους ισχυρισμούς πως το συγκεκριμένο μοντέλο δείχνει άσχημο, είπαν: «Πάντα ήταν έτσι, το πρόσωπό της δεν έχει υποβληθεί σε photoshop, έχει φωτογραφηθεί φυσικά».

Η απάντηση των Zara οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Weibo, να γράψουν τα σχόλιά τους χρησιμοποιώντας το hashtag #ZaraRespondsToUglifyingChineseModelComments.

Πολλοί επικρότησαν την απόφαση των Zara να μην κάνει photoshop στην Λικ, και εξέφρασαν την οργή τους για το bullying που δέχτηκε η κοπέλα από τους ίδιους τους συμπατριώτες της. «Αυτό το μοντέλο από την Κίνα έχει υποστεί διακρίσεις από τους συμπατριώτες της» έγραψε κάποιος, λαμβάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες likes. «Αλήθεια, τόσο μεγάλο σύμπλεγμα κατωτερότητας έχει ο κινεζικός λαός;» ανέφερε ένας άλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Διαφήμιση Zara φακίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ