ΚΙΝΑΛ: Μόνο σε καθεστώτα τύπου Ορμπαν και Μαδούρο εκβιάζεται ο κεντρικός τραπεζίτης - iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Μόνο σε καθεστώτα τύπου Ορμπαν και Μαδούρο εκβιάζεται ο κεντρικός τραπεζίτης

Θ. Παπαθεοδώρου/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μόνο σε καθεστώτα τύπου Όρμπαν και Μαδούρο απειλείται και εκβιάζεται ο κεντρικός Τραπεζίτης από τον υβριστή υπουργό Παύλο Πολάκη».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά από την παράνομη ηχογράφηση και δημοσιοποίηση, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

«Ο πανικός αυτής της Κυβέρνησης είναι ανεξέλεγκτος, έχει φτάσει πλέον σε σημεία αντικοινοβουλευτικού παροξυσμού... Πρόκειται για πολιτικό βούρκο», ανέφερε εν συνεχεία ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Παπαθεοδώρου

Αναπόφευκτα, οφείλω, κ. Υπουργέ, να ξεκινήσω από την αδιανόητη για κοινοβουλευτική Δημοκρατία παράνομη πράξη συναδέλφου σας Υπουργού να καταγράψει παρανόμως και να διακινήσει, επίσης παρανόμως, υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κεντρικό τραπεζίτη στο γνωστό ΜΜΕ του Μαξίμου.

Σε ποια χώρα θα είχε γίνει μία τέτοιου συμβολισμού και κακουργηματικού χαρακτήρα παράνομη πράξη (370Α ΠΚ) αλλά και άκρως αντιθεσμική για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη πράξη, χωρίς να έχει υπάρξει άμεση αποδοκιμασία εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση μίας υπόθεσης που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Μόνο σε καθεστώτα τύπου Όρμπαν και Μαδούρο απειλείται και εκβιάζεται ο κεντρικός Τραπεζίτης από τον υβριστή Υπουργό Παύλο Πολάκη, που παρά τις συνεχείς «κουτσαβάκηκες» συμπεριφορές του, τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του και δημοσιογράφων, ακόμα και εναντίον νεκρών προσβάλλοντας τη μνήμη τους, όπως του αείμνηστου Βασίλη Μπεσκένη, απολαμβάνει συστηματικά την εύνοια της αυλής του Πρωθυπουργού, την προστασία του κομματικού μηχανισμού και κρύβεται κάθε φορά πίσω από την υπουργική ασυλία του «επαίσχυντου» κατά τα άλλα άρθρου 86Σ.

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Υπουργός, ο «μόνος μου και όλοι σας… σας έχω», προσέρχεται μετά από τέτοιου είδους συμπεριφορές στην Επιτροπή Δεοντολογίας και κρύβεται πίσω από την υπουργική ασυλία.

Ο πανικός αυτής της Κυβέρνησης είναι ανεξέλεγκτος, έχει φτάσει πλέον σε σημεία αντικοινοβουλευτικού παροξυσμού, με πρώην Υπουργούς να αλληλομηνύονται και να χρησιμοποιούν κατηγορίες για πράξεις υποκόσμου, με νυν Υπουργό να προπηλακίζει δημοσιογράφους και να διακινεί προϊόντα παράνομων τηλεφωνικών καταγραφών, αποδεικνύοντας ότι αυτό σε αυτό το Κυβερνητικό σχήμα η πολιτική παρακμή και ο κοινοβουλευτικός εξευτελισμός δεν έχει πάτο. Πρόκειται για πολιτικό βούρκο.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τι κάνουν οι Πολάκηδες της Κυβέρνησης, αλλά τι κάνει Δικαιοσύνη για να προστατεύσει το κύρος των θεσμών, αλλά και το δικό της. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, αλλιώς εμπλέκεστε και εσείς στη συγκάλυψη ενός σκανδάλου που έχει όλες τις αποχρώσεις της σήψης των πολιτικών συμπεριφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για τη Δημοκρατία και δεν έχετε το δικαίωμα να τα αντιμετωπίζετε με τον παρακμιακό κυνισμό που έχει εισάγει στην πολιτική ζωή ο κ. Τσίπρας.

Παραμένει σήμερα Υπουργός, ο εκφραστής των λούμπεν χαρακτηριστικών της Κυβέρνησης, μιας Κυβέρνησης που επιβραβεύει στελέχη με χυδαίο στυλ, δήθεν ανεξέλεγκτο, δήθεν άγαρμπο, για να συντηρούνται συμπεριφορές πολιτικών τραμπουκισμών και εκβιασμών.
Εν αναμονή της θεσμικής απάντησή σας λοιπόν.

ΝΔ: Κακουργηματική πράξη

Ας σημειωθεί ότι σφοδρή επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αναφερόμενος στα όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας Πολάκη Στουρνάρα ανέφερε:


«Ο κ.Πολάκης ηχογράφησε τον Διοικητή της ΤτΕ χωρίς την συναίνεσή του και κατόπιν την δημοσιοποίησε.
Κατά το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα διέπραξε κακουργηματική πράξη που δεν καλύπτεται από καμία βουλευτική ασυλία και επίσης η ομολογημένη πράξη για την οποία έκανε ο ίδιος λόγο, προφανώς τελέστηκε περίπου γύρω από το πλαίσιο άσκησης καθηκόντων του.
Δεν έκανε κανείς τίποτα. Δεν συγκινήθηκε καμία εισαγγελική αρχή της χώρας. Κανείς δεν έκρινε επιβεβλημένο να κάνει κάτι.
Η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση προφανώς ταυτίζεται αφού καλύπτει πλήρως τις πράξεις του εκλεκτού στελέχους της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ