Ένας Έλληνας στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ των Καννών - iefimerida.gr

Ένας Έλληνας στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ των Καννών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), μόνιμος θαμώνας της τελετής των Όσκαρ (Πλαγίως, Απόγονοι, Σχετικά με τον Σμίντ), μόλις ανακοινώθηκε ότι θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει ποια από τις 23 ταινίες που διαγωνίζονται φέτος θα πάρει σπίτι το Χρυσό Φοίνικα.

Δέκα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη φορά που ο Πέιν βρέθηκε στην Κρουαζέτ (με αφορμή την συμμετοχή του Election στο διαγωνιστικό τμήμα), ο βραβευμένος Ελληνοαμερικάνος σκηνοθέτης επιστρέφει ως μέλος της κριτικής επιτροπή του φετινού 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


Πρόεδρος θα είναι ο Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής περιλαμβάνουν τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, την Παλαιστίνια σκηνοθέτιδα Χιάμ Αμπάς, τη Βρετανίδα σκηνοθέτιδα Αντρέα Άρνολντ, την Εμανουέλ Ντεβός, τη Νταϊάν Κρούγκερ, τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και τον Αϊτινό σκηνοθέτη Ραούλ Πεκ.


Το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 27 του Μαΐου. Ενώ η επιλογή θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς φέτος κατεβαίνουν να διαγωνιστούν ταινίες όπως το Cosmopolis του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το On the road του Βάλτερ Σάλες και οι νέες ταινίες των Μίκαελ Χάνεκε και Κεν Λόουτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ