Η εκρηκτική βασίλισσα του καρναβαλιού στον Τύρναβο [εικόνες]

Οπως κάθε καρναβάλι έχει την βασίλισσά του έτσι και αυτό του Τυρνάβου έχει τη δικιά του. Για φέτος θα είναι η Δήμητρα Κλειώ Δολμέ.

Η Δήμητραη Κλειώ Δολμέ θα ανοίξει τη φετινή παρέλαση το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου. Η Δήμητρα γεννήθηκε στη Λάρισα, όμως κατάγεται από τον Τύρναβο, όπου διατηρεί στενούς δεσμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και επαγγελματικά εκεί.

Η αγάπη της για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι την οδήγησε να εκφράσει την επιθυμία της για τη θέση της βασίλισσας του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2019.

Μιλώντας για τη θέση της βασίλισσας, η Δήμητρα – Κλειώ Δολμέ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μου αρέσει η ζωντάνια και το κέφι του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού. Συμμετέχω από μικρή και πάντα ανυπομονούσα να δω τη βασίλισσα πάνω στο άρμα της, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ήμουν εγώ αυτή», λέει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ελευθερία.

Ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει κάθε χρόνο έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας.

Αποτελεί ένα έθιμο τουλάχιστον 100 ετών, που στη μακρόχρονη πορεία του, παρά τα εκάστοτε προβλήματα, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να συνεχίζει ακόμη και σήμερα μια ένδοξη πορεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ