Ιταλία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι γονείς του Ματέο Ρέντσι -Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού - iefimerida.gr

Ιταλία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι γονείς του Ματέο Ρέντσι -Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού

Ο Ματέο Ρέντσι/ Φωτογραφία: AP- Domenico Stinellis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν οι γονείς του Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε ότι οι γονείς του, Τιτσιάνο Ρέντσι και Λάουρα Μποβόλι, θυματοποιούνται εξαιτίας της δικής του πολιτικής δραστηριότητας. «Οσοι έχουν δει τα στοιχεία με διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν δει ποτέ ένα τόσο παράλογο ή δυσανάλογο μέτρο», επισήμανε, αναφερόμενος στον κατ’ οίκον περιορισμό. «Αν δεν είχα μπει στην πολιτική, η οικογένειά μου δεν θα είχε θαφτεί κάτω από αυτή τη λάσπη», έγραψε ακόμη.

Οι γονείς του, άνω των 70 ετών αμφότεροι, αντιμετωπίζουν κατηγορία για δόλια χρεοκοπία, έπειτα από την κατάρρευση δύο μικρών συνεργαζόμενων εταιρειών, όπως και για την έκδοση πλαστών τιμολογίων για τρίτη εταιρεία.

Ο Τιτσιάνο Ρέντσι είναι επιχειρηματίας που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Εχει μπει αρκετές φορές σε περιπέτειες με τον νόμο από τότε που ο γιος του είχε γίνει πρωθυπουργός το 2014, γεμίζοντας τη «φαρέτρα» των πολιτικών αντιπάλων του. Πέρυσι, τόσο ο Τιτσιάνο Ρέντσι όσο και η σύζυγός του παραπέμφθηκαν σε δίκη, για την έκδοση πλαστών τιμολογίων στις εταιρείες τους. Η υπόθεση θα δικαστεί τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ματέο Ρέντσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ