Η Εμα Γουάτσον πάει στο Ελιζέ, για την ισότητα των φύλων -Γιατί θα υπάρχει μια άδεια καρέκλα δίπλα στον Μακρόν - iefimerida.gr

Η Εμα Γουάτσον πάει στο Ελιζέ, για την ισότητα των φύλων -Γιατί θα υπάρχει μια άδεια καρέκλα δίπλα στον Μακρόν

Η Εμα Γουάτσον/ Φωτογραφία: AP- Chris Pizzello
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας θα διαβεί την Τρίτη η Εμα Γουάτσον.

Η διάσημη ηθοποιός, που είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες, θα είναι μία από τις 30 προσωπικότητες που θα μετάσχουν στο συμβούλιο για την ισότητα των φύλων, που έχει αναλάβει να αναπτύξει μια παγκόσμια «συνθήκη» ενόψει της επόμενης Συνόδου της G7, που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου στο Μπιαρίτζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Το συμβούλιο, που δημιουργήθηκε πέρυσι κατά τη σύνοδο των G7, περιλαμβάνει και τρεις βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης: τον Κονγκολέζο χειρουργό Ντένις Μακουέγκε, τη Γεζίντι από το Ιράκ Νάντια Μουράντ και την Τυνήσια επιχειρηματία Ουιντέντ Μπουσαμάουι, όπως και προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν θα τοποθετηθεί μια άδεια καρέκλα, συμβολικά, για την Ιρανή δικηγόρο Νασρίν Σοτουντέ, που βρίσκεται στη φυλακή, ανακοίνωσε το Ελιζέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στην ομιλία του ενώπιον του συμβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέσα ώστε το Παρίσι να ηγηθεί μιας «φιλόδοξης φεμινιστικής διπλωματίας». Η Γαλλία έχει ορίσει ως προτεραιότητα της επόμενης συνόδου G7 την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Το συμβούλιο θα καταθέσει τις προτάσεις του έως τις 10 Μαΐου για την εκπαίδευση των κοριτσιών, τη βία κατά των γυναικών και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Αυτή η συνθήκη θα υποβληθεί στους ηγέτες της G7, προκειμένου να συγκροτηθεί «ένας συνασπισμός κρατών που θα προωθεί νομοσχέδια υπέρ της ισότητας μεταξύ των φύλων», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ