Γιατί πρέπει να δουλεύουμε λιγότερο; -Η επίσημη εξήγηση - iefimerida.gr

Γιατί πρέπει να δουλεύουμε λιγότερο; -Η επίσημη εξήγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέραν πάσης αμφιβολίας τις τελευταίες δεκαετίες, και ειδικά τα τελευταία χρόνια, η παραγωγικότητα της εργασίας έχει εκτοξευθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα λόγω της μηχανοποίησης της παραγωγής και πλέον λόγω της ψηφιακής επανάστασης.

Παρόλα αυτά οι ώρες και μέρες εργασίας όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυξάνονται! Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, συζητήθηκε πως αν δουλεύουμε λιγότερο, θα μπορούσε να ωφελήσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες, και έπεσε στο τραπέζι η πρόταση πως θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών.

Διαβάστε στο economistas.gr τι λένε οικονομολόγοι και ψυχολόγοι καθώς και το παράδειγμα μιας εταιρίας στη Νέα Ζηλανδία που εφάρμοσε πρόγραμμα με λιγότερες ώρες απασχόλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργασία εργάτες ωράρια οικονομολόγοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ