O Αδωνις πάει στη βουλή το καταναλωτικό δάνειο του Πολάκη - iefimerida.gr

O Αδωνις πάει στη βουλή το καταναλωτικό δάνειο του Πολάκη

Ο Αδωνις Γεωργιάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινήσεις αναφορικά με το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, ζητάει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτάει τον Γιάννη Δραγασάκη σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού, αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά τους άλλους πολίτες.

Επισης, ο αντιπρόδρος της ΝΔ ρωτά αν στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του αναπληρωτη υπουργού Υγείας.

Η ερώτηση

Ερώτηση
Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Θέμα: Διευκρινήσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 100.000€ που πήρε ο Πολάκης από την Attica Bank.
Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17/2/2019) ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους; 100.000€ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητό του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο ύψους 300.000€.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μία τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού.
2. Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση εκτιθέμενων προσώπων, ,όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται γ διαδικασία που αφορά όλους τους πολίτες.
3. Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, ο Υπουργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ.Πολάκη.

O Αδωνις πάει στη βουλή το καταναλωτικό δάνειο του Πολάκη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ