Χωρίς δασκάλα από την αρχή του σχολικού έτους μαθητές της Καρύστου - iefimerida.gr

Χωρίς δασκάλα από την αρχή του σχολικού έτους μαθητές της Καρύστου

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολα θα «σπάσει» το -άκρως αρνητικό- ρεκόρ που καταγράφεται σε σχολείο της νότιας Εύβοιας, όπου οι μαθητές έχουν μείνει χωρίς εκπαιδευτικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς!

Η υπόθεση αφορά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου όπου οι γονείς δηλώνουν εξοργισμένοι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο τα παιδιά τους δεν είχαν εκπαιδευτικό.

H δασκάλα που είχε διοριστεί έπαιρνε συνεχόμενες νόμιμες άδεις και από την αρχή του νέου έτους δήλωσε ότι θα βγει σε συνεχόμενη άδεια.

Ετσι, με το νέο έτος ήρθε νέα δασκάλα στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρύστου η οποία όμως παρέμεινε μόνο για δύο εβδομάδες! Μετά, πήρε μετάθεση για να καλύψει κενό σε άλλο σχολείο!

Και έκτοτε, το σχολείο έμεινε χωρίς δάσκαλο... Η διευθύντρια του σχολείου παράλληλα με τη διεύθυνση ανέλαβε και την παράδοση των μαθημάτων προσπαθώντας να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση από την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτε και το υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά από το πρωί της Δευτέρας απέχουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από το σχολείο, ενώ αύριο, Τρίτη, οι γονείς θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στη σχολική μονάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ