Πατροκτόνος στη Θεσσαλονίκη: Με χτύπησε ο πατέρας μου και αμύνθηκα

«Έφυγα από το μαγαζί γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί ο καβγάς. Με ακολούθησε και μου επιτέθηκε αυτός πρώτος. Άρχισε να με χτυπά. Προσπάθησα να αμυνθώ, ανταπέδωσα τα χτυπήματα και ξαφνικά ο πατέρας μου βρέθηκε στην άσφαλτο να αιμορραγεί».

Αυτά φαίνεται να δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο 20χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του, στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός παραδέχθηκε πάντως στους αστυνομικούς πως ήταν συχνά θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο 20χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, και έτσι θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η ιατροδικαστική έκθεση. Αν διαπιστωθεί ότι ο θάνατος του 48χρονου πατέρα επήλθε από καρδιά -καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετώπιζε τέτοιο πρόβλημα- τότε θα αλλάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του 20χρονου και πιο πιθανό είναι να τον βαραίνει η κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ