Βερναρδάκης: Ο Πολάκης είναι εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας... - iefimerida.gr

Βερναρδάκης: Ο Πολάκης είναι εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας...

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για το καταναλωτικό δάνειο μαμούθ που πήρε απο την Τράπεζα Αττικής, προσέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση; σημειίωσε ο κ. Βερναρδάκης. Ο Π. Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης» συμπλήρωσε.

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργοποίηση των Μωραϊτη-Τόλκα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τις χαρακτήρισε φοβικές και όπως είπε το ότι ασκούσαν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια δεν είναι κάτι φοβερό. Μάλιστα διατύπωσε και το επιχείρημα ότι αν αξιοποιούσαν στην κυβέρνηση κάποιον που έχει πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης, θα δέχονταν την κριτική ότι υπάρχει συναλλαγή.

«Οι αντιδράσεις είναι εύλογες. Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι εκπλήσσονται και αντιδρούν φοβικά. Δεν αμφισβητείται η επιλογή για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή των προσώπων ήταν σωστή. Εχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας για προγραμματική προοδευτική συμπαράταξη. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό και κινούμαστε εδώ και καιρό συντεταγμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απελευθερώσει πολλές δυνάμεις. Αν αξιοποιούσαμε κάποιον που είχε πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης θα είχαμε την κριτική ότι συναλλασσόμαστε και εξαγοράζουμε. Κάποτε ασκούσαν κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι μία πολιτική τοποθέτηση πριν από δύο χρόνια δεν είναι τόσο τρομερό. Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο το ΚΙΝΑΛ να έχει διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ. Θα μας πει η κα Γεννηματά σε ποιο ζήτημα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη; Σε τι έχει διαφοροποιηθεί από τον νεοφιλελευθερισμό; Εκανε τεράστια θεσμική προσβολή να ψηφίσει με έναν βουλευτή στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Για το μέλλον του Πασόκ μάλιστα ο κ. Βερναρδάκης προέβλεψε οτι θα δυσκολευτεί και να μπεί στην Βουλή.

«Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ» προέβλεψε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον Νews24/7. Και τόνισε: «Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, είναι η πολιτική μου εκτίμηση αυτή, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή. Θα επαναφέρουμε κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία μίας προγραμματικής σύγκλισης στη μετεκλογική εποχή. Θα απευθύνουμε πρόσκληση και προς την Φώφη Γεννηματά και προς τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κάνουμε πολιτική ανοιχτών θυρών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ