Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού -Εντοπίστηκαν δύο σοροί - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού -Εντοπίστηκαν δύο σοροί

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγική είναι η κατάληξη με τους αγνοούμενους στην Κρήτη, καθώς οι διασώστες εντόπισαν το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σημείο που είχαν ξεκινήσει οι έρευνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο σοροί, οι οποίες μάλιστα ανασύρθηκαν από το βυθισμένο ΙΧ.

Στο μοιραίο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη Ρ.Τ., ο 29χρονος σύζυγός της Κ.Γ., η 21χρονη αδελφή της Μ.Τ. και η 58χρονη μητέρα της Μ.Χ. Η οικογένεια είχε πάει σε έναν γάμο και επέστρεφε, ωστόσο ο οδηγός δεν ήξερε την περιοχή και αντί να ακολουθήσει πορεία ανατολικά προς τον δρόμο Μοίρες–Πόμπια και στη συνέχεια να μεταβεί στον προορισμό του, ακολούθησε πορεία προς τον Βορρά, που οδηγεί στον δρόμο Μοίρες–Τυμπάκι, αλλά που περνά μέσα από το ποτάμι.

Το cretapost.gr έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το σημείο στο Γεροπόταμο.

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού -Εντοπίστηκαν δύο σοροί  | iefimerida.gr 0
Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού -Εντοπίστηκαν δύο σοροί  | iefimerida.gr 1
Το πίσω μέρος του ΙΧ που είχε χαθεί
Διασώστες πήγα φορεία στο σημείο

Το τηλεφώνημα και οι έρευνες

Όλα ξεκίνησαν στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και την ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται να είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε», ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.

Οι Αρχές αμέσως έστησαν μεγάλη επιχείρηση και έχοντας το στίγμα του κινητού άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες

Μέχρι και φορτηγά για χωματουργικές έρευνες έφτασαν στην κοίτη του ποταμού, ενώ τηλεσκοπικός γερανός δια της αφής αναζητούσε το αυτοκίνητο της οικογένειας. Ελικόπτερο της αεροπορίας αλλά και drone της Πυροσβεστικής αναζητούσαν το όχημα.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, 40 πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο, ενώ από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνα στις όχθες του ποταμού, όπου αναμένεται να βουτήξουν και δύτες, προκειμένου να ερευνήσουν κάποια από τα σημεία που υπέδειξαν κάτοικοι με μεγάλο βάθος και με το σκεπτικό ότι ίσως εκεί έχει εγκλωβιστεί το όχημα.

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού -Εντοπίστηκαν δύο σοροί  | iefimerida.gr 4
Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε το ΙΧ στην κοίτη του ποταμού -Εντοπίστηκαν δύο σοροί  | iefimerida.gr 5

Η οικογένεια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ