Οταν η Δέσπω Διαμαντίδου πρωταγωνίστησε σε ταινία του Γούντι Αλεν - iefimerida.gr

Οταν η Δέσπω Διαμαντίδου πρωταγωνίστησε σε ταινία του Γούντι Αλεν

Η Δέσπω Διαμαντίδου με τον Γούντι Άλεν. Φωτογραφία: IMDB
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φλογερό ταμπεραμέντο και σπουδαίο υποκριτικό εκτόπισμα, η Δέσπω Διαμαντίδου που πέθανε σαν σήμερα το 2004, δικαίως θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της γενιάς της.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1942, όπου έπαιξε σε μεγάλα αρχαία δράματα και στην τηλεόραση το 1947 στην ταινία «Τα παιδιά της Αθήνας». Στη μικρή οθόνη τη θυμόμαστε μέσα από τα Κόκκινα φανάρια, ο Λουστράκος, η Αλίκη στο ναυτικό, Μανταλένα, Ποτέ την Κυριακή, Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη...και άλλες.

Η Δέσπω Διαμαντίδου, αν και είχε μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα, το 1967 έφυγε για την Αμερική, όπου παρέμεινε έως το τέλος της δικτατορίας, το 1974, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο καθεστώς.

Σταθμός θεωρείται και ο ρόλος της στο «Καμπαρέ», όταν μεταμορφώθηκε σε Φράου Φράιντερ. Την ίδια περίοδο ο Γούντι Άλεν, της έκανε πρόταση να παίξει τη μητέρα του στον «Ειρηνοποιό».

«Θυμάμαι ότι είχα πάει σ' ένα πάρτυ που 'χει κάνει ο Χαλ Πρινς το '74. Συνήθως περνάει όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος από 'κει, έστω και για πέντε λεπτά. Εγώ έπαιζα τότε ένα έργο του Χαλ Πρινς, το Μια μικρή νυχτερινή μουσική, αντικαθιστούσα τη Χερμάιονι Γκίνγκολντ, μια πολύ μεγάλη σταρ. Και πήγα μετά στο πάρτυ αυτό, κι είχα τη γκαρνταρομπιέρα, που μ' έντυνε. Μου λέει, Δέσπω, δεν στο 'πα χτες στην παράσταση, την ώρα που έφευγες, ο Γούντι Άλεν....»

Διαβάστε την ιστορια της συνεργασίας του Γούντι Άλεν με τη Δέσπω Διαμαντίδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ