Στη Βόρεια Μακεδονία ο Νίκος Παππάς - iefimerida.gr

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ταξιδεύει στη γείτονα χώρα για τη δρομολόγηση δράσεων συνεργασίας, τόσο με τη Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο υπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Δυτικών Βαλκανίων, με θέμα την Ψηφιακή Ατζέντα της Επιτροπής για την περιοχή, ενώ θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Νταμάν Μαντσέβσκι.

Οι δύο άντρες αναμένεται να συζητήσουν πιθανές συνεργασίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου τομέα και της οικονομίας και η παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς τη γειτονική χώρα.

Σε δήλωσή του χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς τόνισε πως «οι προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας ήταν αυτές που προδόθηκαν στο παρελθόν από τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργήθηκαν στην εξωτερική μας πολιτική» και πρόσθεσε πως τώρα, έχουν αρχίσει και αναφαίνονται αυτές οι δυνατότητες. Εξήγησε μάλιστα πως «επειδή η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή, έχει ως εκ τούτου τους περισσότερους λόγους να θέλει οι σχέσεις όλων των χωρών να είναι να εξομαλυμένες και να υπάρχουν προοπτικές συνανάπτυξης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παππάς ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σκόπια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ