Απολυμένες καθαρίστριες έξω από το υπ. Υγείας: Με πλακάτ κατά Πολάκη και Κούνεβα [εικόνες] - iefimerida.gr

Απολυμένες καθαρίστριες έξω από το υπ. Υγείας: Με πλακάτ κατά Πολάκη και Κούνεβα [εικόνες]

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και προσωπικό καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συμβασιούχων συναδέλφων τους από το Δρομοκαΐτειο και τον Αγιο Σάββα.

Σε μια συμβολική κίνηση οι συγκεντρωμένοι έστησαν έξω από το υπουργείο Υγείας γαϊτανάκι με τις φωτογραφίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ κρατούν πλακάτ με τις λέξεις «ομηρία», «ανεργία», «ψηφοθηρία», «απολύσεις», «εργασιακός μεσαίωνας», «σπαστά ωράρια». Επιπλέον, έχουν στήσει μια κάλπη με την επιγραφή «πρώην εργολαβικό προσωπικό» και «ψηφοθηρία» καθώς και ψηφοδέλτια με τις φωτογραφίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Οπως σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, συνολικά 7.000 εργαζόμενοι συμβασιούχοι των δημοσίων νοσοκομείων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας μόλις λήξει η σύμβαση τους.

Ειδικότερα, η διαμαρτυρία αφορά σε περίπου 160 συμβασιούχους της καθαριότητας σε Δρομοκαΐτειο και Άγιο Σάββα οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν εκτός εργασίας τον ερχόμενο Ιούλιο. «Αυτό που ζητάμε είναι η επέκταση της σύμβασης τους μέχρι το τέλος του χρόνου», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας πως «οι 'μασκαράδες' της κυβέρνησης τώρα τα έβαλαν με τις καθαρίστριες. Τις χορεύουν γαϊτανάκι για ψηφοθηρικούς λόγους. Η αντιμνημονιακή ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που τακτοποιήθηκαν σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Οι καθαρίστριες των νοσοκομείων βολοδέρνουν. Δουλεύουν σπαστά ωράρια, εξάωρα, παίρνουν 450 ευρώ τον μήνα και δυστυχώς μετά από πολλές συμβάσεις τώρα απολύονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Αριστοτέλους έχει διακοπεί λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Διαμαρτύρονται για την απόλυση συμβασιούχων συναδέλφων τους από το Δρομοκαΐτειο και τον Αγιο Σάββα
Σε μια συμβολική κίνηση οι συγκεντρωμένοι έστησαν έξω από το υπουργείο Υγείας γαϊτανάκι με τις φωτογραφίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Κρατούν πλακάτ με τις λέξεις «ομηρία», «ανεργία», «ψηφοθηρία», «απολύσεις», «εργασιακός μεσαίωνας», «σπαστά ωράρια»
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία
Εχουν στήσει μια κάλπη με την επιγραφή «πρώην εργολαβικό προσωπικό» και «ψηφοθηρία» καθώς και ψηφοδέλτια με τις φωτογραφίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ