Επτά νέα φάρμακα ρίχνονται στη μάχη κατά του καρκίνου - iefimerida.gr

Επτά νέα φάρμακα ρίχνονται στη μάχη κατά του καρκίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη «μάχη» κατά του καρκίνου μπαίνουν σε λίγο καιρό επτά νέα φάρμακα που θα βοηθήσουν ασθενείς και επιστήμονες να καταπολεμήσουν την μάστιγα της νόσου.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής ογκολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και πρόεδρος της επιστημονικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, κ. Βασίλης Γεωργούλιας, πρόκειται για επτά νέα φάρμακα τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ή βρίσκονται υπό έγκριση. Η κυκλοφορία τους αναμένεται στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Τα φάρμακα αφορούν δύο τύπους μεταστατικού καρκίνου του προστάτη, τον μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, τον καρκίνο του μαστού προχωρημένου σταδίου, το μη χειρουργήσιμο ή μεταστατικό μελάνωμα, τον μεταστατικό καρκίνο των οστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ