Εγκρίθηκε η ενίσχυση των τραπεζών με 18 δισεκατομμύρια - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε η ενίσχυση των τραπεζών με 18 δισεκατομμύρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο η πρώτη δόση των 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ένα υπουργικό συμβούλιο στο οποίο, πάντως, ο πρωθυπουργός ...άγχωσε τα μέλη της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας και ένα είδος "ελέγχου" για τις επιδόσεις ανά τομέα ευθύνης.

Συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση αφορά τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς).

Παράλληλα, το θέμα της αποζημίωσης των μικροομολογιούχων θα αντιμετωπιστεί μετά την ολοκλήρωση του PSI (κατά πάσα πιθανότητα μετά τις εκλογές).

Εν τω μεταξύ, μεταξύ 15- 20 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει η Τρόικα στην Αθήνα, για μια πρώτη επαφή γνωριμίας με το νέο οικονομικό επιτελείο. Οι επικεφαλής των δανειστών θα έρθουν εκ νέου στη συνέχεια, για τον πρώτο έλεγχο σχετικά με την υλοποίηση του Μνημονίου, αλλά και την οριστικοποίηση των νέων μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014.

Εάν η ύφεση στην ελληνική οικονομία, επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπερβεί εφέτος το 4,7%, τότε αναπόφευκτα θα χρειαστούν και άλλα μέτρα (πέραν των 11,6 δισ. ευρώ και των 3,5 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και τις αστοχίες του 2012). Ήδη, το ΚΕΠΕ έχει καταρτίσει έναν πρώτο κατάλογο με πιθανά πεδία για να καλυφθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των πρόσθετων μέτρων, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Τέλος, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, την Τετάρτη εστάλη επιστολή προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία θα ζητείται να οριστούν οι επικεφαλής των τμημάτων δημοσιονομικού ελέγχου στα υπουργεία τους, στο πλαίσιο ελέγχου και περικοπής των δαπανών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ