Σόιμπλε για Standard & Poor's: Άστοχη η υποβάθμιση της Ισπανίας - iefimerida.gr

Σόιμπλε για Standard & Poor's: Άστοχη η υποβάθμιση της Ισπανίας

Σόιμπλε για Standard & Poor's: Άστοχη κίνηση η υποβάθμιση της Ισπανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη κριτική προς τον διεθνή οίκο αξιολόγησης «Standard & Poor's», εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ισπανικής οικονομίας.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ισπανία κατά δύο μονάδες και ο Σόιμπλε θεώρησε την κίνηση αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή ως «ατυχής».

Πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέροντας πως «η απόφαση κάνει την ήδη κρίσιμη κατάσταση, ακόμα κρισιμότερη. Οι χρηματαγορές έχουν ανάγκη από απλά, ξεκάθαρα μηνύματα. Μια χώρα χάνει την εμπιστοσύνη των αγορών μέσα σε λίγες ημέρες και χρειάζεται μήνες ή ακόμα και χρόνια για να την επανακτήσει. Γι' αυτό ακριβώς χρειάζεται αν επιδιώκουμε μια σταθερή πολιτική».

Τέλος πρόσθεσε πως η κατάσταση στην Ισπανία δεν έχει αντικειμενικά επιδεινωθεί, ενώ ο ίδιος και η Γερμανία έχει επικροτήσει πολλάκις της προσπάθειες των Ισπανών να μειώσουν το έλλειμμά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ