All Senses Gastronomy: Το περίεργο, σαν πλανητάριο, εστιατόριο που έφαγαν στο MasterChef [εικόνες] - iefimerida.gr

All Senses Gastronomy: Το περίεργο, σαν πλανητάριο, εστιατόριο που έφαγαν στο MasterChef [εικόνες]

All Senses Gastronomy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νικητές του MasterChef στο επεισόδιο της Πέμπτης βρέθηκαν με τον Γιάννη Αποστολάκη σε ένα αθηναϊκό εστιατόριο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Το όνομά του All Senses Gastronomy και αυτό που υπόσχεται και... πραγματοποιεί είναι μια γαστρονομική εμπειρία που όμοια της δεν υπάρχει.

Αυτό που εντυπωσίασε τους περισσότερους που είδαν το MasterChef ήταν ο χώρος που κάθισαν οι παίκτες, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή αίθουσα φαγητού με το τραπεζάκι της, τα κουβέρ της, τα ποτήρια και τα πιάτα.

Οι παίκτες αλλά και όσοι βρεθούν εκεί κάθονται σε ένα τραπέζι-οθόνη και γύρω τους υπάρχουν τοίχοι-οθόνες. Εκεί, προβάλλονται οι εικόνες που συνοδεύουν το πιάτο, δίνοντας το κατάλληλο ερέθισμα. Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και με τους ήχους. Κάθε πιάτο έχει τις δικές τους εικόνες και ήχους, με τα πάντα να συνδυάζονται αρμονικά και να προκαλούν όλες τις αισθήσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All Senses Gastronomy (@allsensesgastronomy) στις 3 Οκτ, 2017 στις 1:03 πμ PDT

Ο σερβιτόρος σερβίρει τα πιάτα και εξηγεί στους καλεσμένους τι βλέπει μπροστά του αλλά και πώς μπορεί να το φάει. Ενα από τα πιάτα που απόλαυσαν ο Γιάννης Αποστολάκης και οι παίκτες του ριάλιτι μαγειρικής ήταν τάρτα από μαρμελάδα σύκο, sour cream και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Στη συνέχεια με την τσιμπίδα, αφού δοκιμάσουν τις φύτρες άλφα-άλφα μπορούσαν να προσθέσουν όσοι ποσότητα ήθελαν για να το γευτούν όλο μαζί. Ενα ακόμη πιάτο που τους σέρβιραν ήταν ένα τριαντάφυλλο, του οποίου η καρδιά αποτελείτο από μπλε καβούρι Αιγαίου, κονφί από παντζάρι και πέρλες από τριαντάφυλλα.

Ενα από τα πιάτα του μενού

Μυρωδιές, γεύσεις, υφές, θέαμα και ήχος για να δημιουργηθεί μια γαστρονομική εμπειρία, έτσι όπως την είχαν φανταστεί οι εμπνευστές του All Senses Gastronomy.

Ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι η Κωνσταντίνα Μπάτζιου και ο Αναστάσης Σοτοβίκης, ο οποίος είναι και ο head chef. Πίσω από το όλο στήσιμο και την υλοποίηση της ιδέας βρίσκεται η ομάδα Indigo View και ο γνωστός σε όλους σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Η αλήθεια είναι πως οι τιμές μπορεί να θεωρηθούν «τσιμπημένες» ωστόσο, μην ξεχνάτε πως πρόκειται για μια εμπειρία και όχι για μια απλή έξοδο για φαγητό. Το μενού odyssey αγγίζει τα 110 ευρώ κατ’ άτομο και 175 για όποιον επιθυμεί να το συνοδεύσει με ποτό. Υπάρχει και το μενού journey, για τις μεγάλες ομάδες, που κοστίζει 60 ευρώ κατ’ άτομο και 95 με ποτό.

Φαγητό, εικόνα, ήχοι, μυρωδιές υπόσχονται ένα αλλιώτικο δείπνο
Η αίθουσα που ταξιδεύεις σε μια γαστριμαργική εμπειρία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All Senses Gastronomy (@allsensesgastronomy) στις 14 Δεκ, 2018 στις 9:16 πμ PST

Ενα από τα πιάτα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All Senses Gastronomy (@allsensesgastronomy) στις 4 Οκτ, 2018 στις 2:29 μμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All Senses Gastronomy (@allsensesgastronomy) στις 26 Φεβ, 2017 στις 1:20 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All Senses Gastronomy (@allsensesgastronomy) στις 27 Δεκ, 2016 στις 10:52 πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ All Senses Gastronomy MasterChef MasterChef 3 εστιατόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ