Ολυμπιακός: Απολογήθηκε και ζητά τιμωρία με -1 - iefimerida.gr

Ολυμπιακός: Απολογήθηκε και ζητά τιμωρία με -1

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το... δεύτερο ημίχρονο (ένα είδαμε στο ΟΑΚΑ) του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με την αποχώρηση του ΟΣΦΠ εκτυλίχθηκε στις δικαστικές αίθουσες.

Η υπόθεση πήρε την μορφή του κατεπείγοντος, παρότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των ομάδων για το πρωτάθλημα της Basket League είναι σε δύο εβδομάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν υπήρχε πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο, ο νόμος ορίζει πως θα έπρεπε σήμερα να υπάρξει όχι μόνο η εκδίκαση, αλλά και η απόφαση για την τιμωρία των «ερυθρόλευκων».

Οι Πειραιώτες, απολογήθηκαν για περίπου μία ώρα στον Αθλητικό Δικαστή, που θεώρησε πως πρέπει να υπάρξει οριστικό τέλος στην υπόθεση προτού διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο Κρήτης, για τυπικούς λόγους, καθώς από την υπόθεση η ομάδα που έχει προκριθεί, βάσει του φύλλου αγώνα, Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή κύρωση.

Στην εκδίκαση, ήταν φυσικά παρόν και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς τυπικά είναι εμπλεκόμενη για τα όσα έγιναν.
Μοναδικό ενδιαφέρον όμως, έχει η δεδομένη ποινή που επιβληθεί στον Ολυμπιακό, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, αλλά και το με ποιόν πειθαρχικό κώδικα θα δικαστεί. Αν το γίνει με της ΕΟΚ (το λογικότερο διότι η αποχώρησε έγινε από ματς κυπέλλου που υπάγεται στην ομοσπονδία) οι πειραιώτες κινδυνεύουν με αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα. Αν όμως ο δικαστής επιλέξει να δικάσει με δίκαιο ΕΣΑΚΕ, τότε η ποινή θα είναι -6.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναμένεται πλέον η ποινή του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ