«Θαλασσοδάνεια» ΑΤΕ: Στον ανακριτή 13 κατηγορούμενοι - iefimerida.gr

«Θαλασσοδάνεια» ΑΤΕ: Στον ανακριτή 13 κατηγορούμενοι

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς θα περάσουν προκειμένου να απολογηθούν 13 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τη χορήγηση δανείων ύψους 134 εκ. ευρω από την Αγροτική Τράπεζα χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Η περίοδος που έλεγξαν οι αρχες ξεκινάει από το 2002 και φθάνει μέχρι το 2005, με τα δάνεια να δίδονται σε εταιρία εσωρούχων-ενδυμάτων η οποία τελικά πτώχευσε το 2008.

Οι εμπλεκόμενοι θα δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της άμεσης συνέργειας σε αυτή αλλά και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία. Πρόκειται για πρώην διοικητή της ΑΤΕ, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας αλλά και βασικούς μετόχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από τα στοιχεία που καταγράφονται σε πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρίας διαπιστώθηκαν σκανδαλώδεις παρατυπίες ως προς τη διαδικασία χορηγήσεων των δανείων αλλά και αδυναμία να προσδιοριστεί που τελικά πήγε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τους μετόχους.

Τα δάνεια της ΑΤΕ, η οποία εντάχθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης το 2012, μπήκαν το 2015 στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με αφορμή πόρισμα της Αρχής από το οποίο προέκυπτε πως η ζημία της Τράπεζας από τα «θαλασσοδάνεια» που χορήγησε την περίοδο 2000-2012 αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγροτική Τράπεζα ανακριτής δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ