Διαμαρτυρία του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών για την απόλυση 50 συναδέλφων [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών για την απόλυση 50 συναδέλφων [εικόνες]

Διαμαρτυρία του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών για την απόλυση 50 συναδέλφων
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας και διανομή ενημερωτικού υλικού πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών με αφορμή την αιφνίδια απόλυση 50 συναδέλφων του από το Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.

Οπως σημειώνουν, οι 50 συνάδελφοι τους που απολύθηκαν εργάζονταν στις υπηρεσίες σίτισης του ιδιωτικού θεραπευτηρίου καθώς όπως τους ανακοινώθηκε οι εν λόγω υπηρεσίες θα δοθούν σε εργολαβική εταιρία προκειμένου στους χώρους της κουζίνας να δημιουργηθούν επιπλέον χειρουργικές αίθουσες!

«Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι αιτία των αναδιαρθρώσεων είναι οι χωροταξικές αναπροσαρμογές. Η αλήθεια είναι ότι οι αναδιαρθρώσεις -δηλαδή οι απολύσεις- γίνονται για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος. Οι εργαζόμενοι με πολυετή εμπειρία είναι βάρος για τον όμιλο», προσθέτουν τα μέλη του Σωματείου που πραγματοποιούν την κινητοποίηση.

Παράσταση διαμαρτυρίας και διανομή ενημερωτικού υλικού πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών

Εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι «αντιπροσωπεία από την Διοίκηση του Σωματείου μας πραγματοποίησε παρέμβαση στην Διεύθυνση Προσωπικού του ομίλου, όπου απαιτήσαμε να μην γίνει καμία απόλυση, να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας όπως έχουν... Η ουσία είναι ότι με την μέθοδο της “εργολαβικοποίησης” των υπηρεσιών οι κλινικάρχες μειώνουν το μισθολογικό κόστος. Αυτό τους ενδιαφέρει. Φτηναίνουν την εργασία. Τίποτα άλλο».

Σήμερα, πραγματοποιείται εκ νέου συνάντηση μεταξύ μελών του Σωματείου και της διοίκησης του Ιατρικού Κέντρου, προκειμένου να εκτεθούν το αίτημα των πρώτων για αναστολή των απολύσεων.

Το Σωματείο, καταλήγει, ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Οπως σημειώνουν, οι 50 συνάδελφοι τους που απολύθηκαν εργάζονταν στις υπηρεσίες σίτισης του ιδιωτικού θεραπευτηρίου καθώς όπως τους ανακοινώθηκε οι εν λόγω υπηρεσίες θα δοθούν σε εργολαβική εταιρία προκειμένου στους χώρους της κουζίνας να δημιουργηθούν επιπλέον χειρουργικές αίθουσες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ