Θεσσαλονίκη: Γονείς ληστή αποζημίωσαν όλα τα θύματά του! - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Γονείς ληστή αποζημίωσαν όλα τα θύματά του!

Η αμφίεση που χρησιμοποιούσε ο Α.Τ. στις ληστείες / Φωτογραφία: Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προέβησαν οι γονείς ενός 34χρονου, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος στα μέσα Ιανουαρίου συνελήφθη για σωρεία ληστειών σε ψιλικατζίδικα του Ευόσμου, της Σταυρούπολης και του Χαριλάου.

Σε βάρος του 34χρονου Αργύρη Τ., ο οποίος είναι τοξικομανής, σχηματίστηκε βαρύτατο κατηγορητήριο για ληστεία κατά συρροή και με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου (κουκούλα), παράνομη οπλοφορία μαχαιριού κατ’ εξακολούθηση και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.

Οι γονείς του 34χρονου, σύμφωνα με το Thestival, συγκλονίστηκαν από τη σύλληψή του και αποφάσισαν να αποζημιώσουν κάθε ένα από τα θύματα των ληστειών που διέπραξε.

Συγκεκριμένα, έδωσαν εντολή στον δικηγόρο τους να επισκεφθεί κάθε ιδιοκτήτη και υπάλληλο των καταστημάτων που επλήγησαν από τη δράση του γιου τους, να μεταφέρει την ειλικρινή τους συγγνώμη και να επιστρέψουν όλα τα χρήματα στο ακέραιο.

Οπως ανέφεραν, πρόκειται για ποσά από 100 έως 500 ευρώ, με εξαίρεση μια περίπτωση όπου τα κλοπιμαία έφθασαν την αξία των 2.000 ευρώ.

Η οικογένεια εξέφρασε στις Αρχές την επιθυμία τους να τον εντάξει σε κέντρο απεξάρτησης.

Σύμφωνα με το Thestival, ο συλληφθείς εργαζόταν ως επαγγελματίας οπλίτης, ενώ υπήρξε και αθλητής. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως οδηγός ταξί, δουλειά από την οποία σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2018. Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την τοξικομανία του και σύντομα θα έμπαινε σε πρόγραμμα για ψυχική απεξάρτηση. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο «κατρακύλησε» και επέστρεψε στην εξάρτησή του.

Ο 34χρονος κρατείται προσωρινά στις φυλακές Διαβατών, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί το αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η τοξικομανία του. Έχει υποβληθεί ήδη αίτημα αντικατάστασης της φυλάκισης με εγκλεισμό σε θεραπευτικό κατάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ