Ο 5χρονος Αλμπίνος που έγινε μοντέλο ρούχων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο 5χρονος Αλμπίνος που έγινε μοντέλο ρούχων [εικόνες]

Ο μικρόςΕλάια Ενβερέμ. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 5χρονος Ελάια Ενβερέμ είναι ένα ξεχωριστό παιδί.

Πάσχει από αλμπινισμό και παρόλο που ήταν πολύ ντροπαλός, έχει αγαπήσει πλέον την διαφορετικότητά του και τώρα ποζάρει χαμογελαστός για γνωστή εταιρεία ειδών ένδυσης.

Ο αλμπινισμός είναι μια κληρονομική γενετική διαταραχή που προκαλεί την έλλειψη της χρωστικής ουσίας μελανίνης από το δέρμα. Λόγω της έλλειψης μελανίνης, όσοι γεννιούνται με αλμπινισμό, τα μαλλιά και το δέρμα τους είναι κάτασπρα και έχουν προβλήματα όρασης ενώ είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 31 Δεκ, 2018 στις 9:54 πμ PST


Ο 5χρονος Ελάια Ενβερέμ, από την Αγγλία, ήταν πάντα ντροπαλός εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, αλλά έμαθε να «αγκαλιάζει» την μοναδική του εμφάνιση, υπογράφοντας συμβόλαιο με την εταιρεία ειδών ένδυσης Primark.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 22 Δεκ, 2018 στις 3:41 πμ PST


«Ο μπαμπάς του κι εγώ δεν ξέραμε καν πως ήμασταν φορείς της κατάσταση. Κανείς από τις οικογένειές μας δεν είχε ποτέ αυτή την διαταραχή» δήλωσε η μητέρα του Λούσι, στο Bored Panda.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 8 Οκτ, 2017 στις 9:39 πμ PDT


«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η επίδραση στα μάτια του. Ο Ελάια έχει νυσταγμό (ακούσια επαναλαμβανόμενη κίνηση των ματιών) και νιώθει συχνά κούραση στα μάτια του και έχει πονοκεφάλους. Επίσης, επηρεάζει την όρασή του κι αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπει τα πράγματα με την ίδια σαφήνεια όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Έχει επίσης φωτοευαισθησία και το καλοκαίρι ειδικά, παραπονιέται για τον πόνο στα μάτια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 29 Οκτ, 2018 στις 11:39 μμ PDT


Και συνεχίζει: «Ο Ελάια είναι πολύ ντροπαλός για την εμφάνισή του – δεν θέλει να συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους. Από τότε που άρχισε το μόντελινγκ, η αυτοπεποίθησή του έχει μεγαλώσει. Ευχαριστεί ευγενικά τους ανθρώπους που του λένε πόσο όμορφος είναι ή πόσο όμορφα είναι τα μαλλιά του. Παλαιότερα, κρυβόταν επάνω μου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 18 Νοέ, 2018 στις 9:13 πμ PST


«Στην αρχή, πίστευε ότι ήταν το μόνο αγόρι με αλμπινισμό. ‘Μόνο εγώ και τα ζώα είμαστε’ μου έλεγε όταν είχε δει λιοντάρια και τίγρεις με την ίδια πάθηση. Αλλά του έδειξα κι άλλα άτομα και ενήλικες. Όπως το μοντέλο από την Αμερική Άβα Κλαρκ (οι ομοιότητες μεταξύ τους είναι εκπληκτικές – νομίζεις ότι είναι αδέρφια), αλλά και μοντέλα από την Αγγλία όπως ο Λέο Τζόνα και ο Τζόρνταν Τσαρλς».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 28 Οκτ, 2018 στις 10:25 πμ PDT


Κι όπως αναφέρει: «Το μόντελινγκ αποδείχθηκε μια διέξοδος που έκανε τον Ελάια να σκεφτεί θετικά για τον εαυτό του. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να ασχολείται με αυτό, νομίζω ότι θέλει να αλλάξει με κάποιον τρόπο τον κόσμο. Θέλει να είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί με τα ζώα και ο ένας απέναντι στον άλλο. Θέλει να είναι σίγουρος πως όλοι θα έχουν σπίτι και κανείς δεν θα κοιμάται στον δρόμο. Κάποιες μέρες, πάλι, θέλει να γίνει υπερήρωας. Και λατρεύει την γυμναστική. Του αρέσει που κάνει το μοντέλο και λατρεύει τις περιπέτειες αλλά και την προσοχή που συγκεντρώνει όταν τον φωτογραφίζουν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 24 Σεπ, 2018 στις 10:31 μμ PDT


Και καταλήγει: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Ελάια μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτό το θέμα και στην κατάρριψη κάποιων ταμπού γύρω από τους ανθρώπους με αλμπινισμό. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που αγαπά την διαφορετικότητά του και ελπίζουμε ότι ακτινοβολεί το μήνυμα πως η μοναδικότητα αυτή είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Είμαστε όλοι μοναδικοί και ξεχωριστοί και αξίζουμε αγάπη και καλοσύνη».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 22 Αύγ, 2018 στις 4:56 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elijah Enwerem (@everyone_loves_lijah) στις 7 Αύγ, 2018 στις 11:07 πμ PDT


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ