Στέφανος Τσιτσιπάς: Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα, αρνήθηκα φυσικά - iefimerida.gr

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα, αρνήθηκα φυσικά

Ο 20χρονος σταρ του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο απάντησε ο Ελληνας άσος του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς στα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να δέχεται προτάσεις από διάφορες χώρες, προκειμένου να αλλάξει υπηκοότητα, έναντι πλήθους προνομίων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ΑΥΤΟΨΙΑ, ο 20χρονος σταρ μίλησε επίσης για όλα όσα στερήθηκε προκειμένου να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο, για τον άγνωστο -σε εκείνον- Σάκη Ρουβά, ενώ αποκάλυψε το μεγάλο του όνειρο να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, όταν «κλείσει» η σταδιοδρομία του στο τένις.

«Διαβάζω ότι ήδη σε έχουν προσεγγίσει από διάφορες χώρες και από την Αυστραλία να πάρεις τη δική τους υπηκοότητα, με ένα σωρό προνόμια» ήταν η ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, με τον Στέφανο Τσισιπά να απαντά ως εξής:

«Συνέβη και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να παίζεις για την Ελλάδα».

Ακολουθούν ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις, από την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΥΤΟΨΙΑ:

Αντώνης Σρόιτερ: Ζήλεψες ποτέ τη βόλτα, τον καφέ, αυτό που λέμε ξεγνοιασιά των συνομιλήκων σου;

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οχι, ποτέ. Μάλλον οι άλλοι ζήλευαν εμένα με τα ταξίδια και τους αγώνες που έδινα.

Ο δρόμος προς την κορυφή

Α.Σ.: Αν σου έλεγα 3 χρόνια πριν ότι θα κέρδιζες τον Φέντερερ και θα κοιτούσες στα μάτια τους μεγάλους του τένις τί θα μου έλεγες;

Σ.Τ.: Θα σε έλεγα σίγουρα τρελό. Εντάξει, υπήρχε στο μυαλό μου αλλά ήταν πιο μακρινό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ότι «τα συνεχή ταξίδια από την ηλικία των 14-15 και οι πολλές απουσίες από το σχολείο με έκαναν να δυσκολευτώ πολύ να βγάλω το Γυμνάσιο. Ευτυχώς, έβγαλα το Λύκειο μέσω Ιντερνετ και μπόρεσα να αφοσιωθώ στο τένις. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτό το πρόγραμμα και μπορούσα να μελετώ στον ελεύθερο χρόνο μου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε για τις αποτυχίες που «συνάντησε» στον δρόμο του:

«Ενα σερί χαμένων αγώνων με έκαναν να γυρίσω στο σπίτι και να πω "Τέλος! Δεν κάνω για αυτό το άθλημα". Όμως ο πατέρας μου με έκανε να αλλάξω γνώμη».

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, μίλησε επίσης στην εκπομπή και υποστήριξε ότι «αν δεν υπήρχε η στήριξη της μητέρας και των υπολοίπων μελών της οικογένειας, τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει».

«Τι παίζει με εμένα στην Ελλάδα;»

Με μια αθωότητα σχεδόν παιδική ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε στη συνέχεια να μάθει τι αντίκτυπο είχε η πρόσφατη επιτυχία του, αλλά και η ήττα του από τον Ναδάλ, στην Ελλάδα.

Σ.Τ.: Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εμένα στην Ελλάδα. Λαμβάνω μηνύματα αλλά, δεν ξέρω τι να περιμένω όταν γυρίσω. Να φοβάμαι;
Α.Σ.: Η ήττα από τον Ναδαλ σε χάλασε;
Tσιτσιπάς: Ναι, πολύ. Ήμουν εξουθενωμένος. Με έκανε να παίζω πολύ χάλια. Αλλά θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, γιατί θέλω πολύ να τον κερδίσω.

Ο Αντώνης Σρόιτερ ρώτησε στη συνέχεια τον Στέφανο Τσιτσιπά αν επικοινώνησαν και επώνυμοι Ελληνες μαζί του.

«Ναι, πήρα ένα μήνυμα από τον Σάκη Ρουβά» απάντησε ο 20χρονος σταρ, τονίζοντας ότι δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ.

Μηνύματα, όπως είπε, πήρε και από τη Δέσποινα Βανδή, την Αννα Βίσση. Παρά ταύτα, όπως είπε, δεν έχει πάει ποτέ στα μπουζούκια.

Ακολούθησαν περισσότερες ερωτήσεις:

Σρόιτερ: Άλλαξε κάτι στη ζωή σου; Θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα σκάφος;

Τσιτσιπάς: Εχω βγάλει σχετικά πολλά λεφτά από το άθλημα αλλά, επίσης έχω ξοδέψει πολλά για να φτάσω εδώ που είμαι. Οπότε, πρέπει να μείνω ταπεινός σε αυτό που κάνω. Δεν είναι σωστό να πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Σίγουρα, φαντάζομαι, θα αγοράσω ένα σπίτι στη Βουλιαγμενη, στον τόπο που μεγάλωσα.

Σρόιτερ: Τι θα ήθελες να κάνεις μετά το τένις;
Τσιτσιπάς: Να γίνω σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, Παραγωγος ταινιών ή όλα αυτά μαζί.
Σρόιτερ: Μετά από ένα Grand Slam να κερδίσεις και Oscar δηλαδή;
Τσιτσιπάς: Ναι, γιατί όχι;

Ερωτηθείς για τη σχέση του με το άλλο φύλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε ότι «είμαι τόσο απασχολημένος με το τένις που είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι».

Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να... εξετάσει μηνύματα που θα του στείλουν στο Instagram θαυμάστριές του: «Δεν είναι κακή ιδέα. Μέσω Instagram με ένα DM (direct message) φαντάζομαι!» είπε συγκεκριμένα, ενώ όταν ερωτήθηκε για το τί πρέπει να έχει, κατ’ αυτόν, η ιδανική γυναίκα απάντησε «να έχει καλό χαρακτήρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ