DeepSea Metro-1: Φθάνει στην Τουρκία το νέο γεωτρύπανο - iefimerida.gr

DeepSea Metro-1: Φθάνει στην Τουρκία το νέο γεωτρύπανο

Το νέο γεωτρύπανο της Άγκυρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Μεσόγειο έφθασε ήδη το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το DeepSea Metro-1, που πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ, όπως μεταδίδει η Milliyet σε άρθρο με τίτλο «Τα μάτια του κόσμου στην Τουρκία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα το νέο γεωτρύπανο της Άγκυρας απέπλευσε στις 12 Δεκεμβρίου από τη Μαλαισία και αναμένεται να φθάσει στα ναυπηγεία της Γιάλοβα, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη, στις 20 Φεβρουαρίου, απ' όπου θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του Αιγαίου.

DeepSea Metro-1: Φθάνει στην Τουρκία το νέο γεωτρύπανο  | iefimerida.gr 0

Για τον απόστρατο αντιναύαρχο Αττίλα Κεζέκ το γεωτρύπανο έκτης γενιάς αποτελεί μια σημαντική κίνηση στην ενεργειακή σκακιέρα.

«Η παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο μαζί με ένα ισχυρό στόλο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και η παρεμπόδιση των ελληνικών δραστηριοτήτων έρευνας τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Ακόμη και η παρουσία του στόλου του πολεμικού με την κήρυξη NAVTEX προκαλούσε ανησυχία στην ελληνική πλευρά. Πλέον ο ελληνικός Τύπος παρακολουθεί στενά την πορεία τώρα του Deepsea Metro-1 από τότε που μπήκε στο Γιβραλτάρ», υποστηρίζει ο απόστρατος αντιναύαρχος. Και συνεχίζει: « «Όσο οι Έλληνες βλέπουν τουρκικές προκλήσεις πίσω από τις Navtex, είμαστε σε καλό δρόμο κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δείχνει στην Ελλάδα πόσο ισχυροί είμαστε. Το DeepSea Metro-1 μας κάνει πιο ισχυρούς, αλλά πολιτικά πρέπει να κηρύξουμε πια και την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toυρκία γεωτρύπανο DEEPSEA METRO-1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ