Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή θα ανατεθεί η υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» - iefimerida.gr

Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή θα ανατεθεί η υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

Η φυλακή στον Κορυδαλλό (Φωτο: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η υπόθεση του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στη φυλακή Κορυδαλλού.

Η Ξένη Δημητρίου αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας για να χειριστεί την υπόθεση. Και αυτό γιατί δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα μέλη του κυκλώματος να είχαν διασύνδεση και με πρόσωπα που εμπλέκονται στην τρομοκρατία και είναι ήδη στη φυλακή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες - με τον ένα η τον άλλο τρόπο- εμπλέκονται τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας και ειδικότερα.

-Την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,

-Τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,

-Τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,

-Τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές (ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης)

-καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Στο ίδιο πακέτο ερευνών θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος γνωστού του δικηγόρου ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα των φυλακών.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου με εγκύκλιο της τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας παραγγέλλει ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν η να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Η παραγγελία αφορά κυρίως τη φυλακή του Κορυδαλλού και σε όλες οι μεγάλες δίκες με εμπλεκόμενα πολλά πρόσωπα και συνήθως βαρυποινίτες γίνονται στο Εφετείο της Αθήνας, όπως άλλωστε και η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ