«Πρίγκιπας Φίλιππος, ο πιο αγενής και αλαζόνας άνθρωπος που ξέρω» -Η Daily Mail τον θάβει - iefimerida.gr

«Πρίγκιπας Φίλιππος, ο πιο αγενής και αλαζόνας άνθρωπος που ξέρω» -Η Daily Mail τον θάβει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε εξώφυλλο στα βρετανικά – και όχι μόνο – μέσα ενημέρωσης πριν λίγες ημέρες μετά το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Ενα ατύχημα το οποίο προκάλεσε πιθανότατα λόγω ηλικίας. Είναι 97 ετών και μέχρι τότε οδηγούσε κανονικά.

Τα βρετανικά μέσα ευθύς εξαρχής κατακεραύνωσαν τον δούκα του Εδιμβούργου, θεωρώντας απαράδεκτο να οδηγεί ένα άτομο σε ηλικία 97 ετών. Πόσο μάλλον κάποιος που έχει σοφέρ και πολλούς μπόντιγκαρντς που θα μπορούσαν να οδηγούν αντί γι' αυτόν.


Προκαλώντας ακόμη περισσότερο, μία μέρα μετά το τροχαίο, ένα καινούριο αυτοκίνητο κατέφθασε πακεταρισμένο στο βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ, πάλι για τον Φίλιππο.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τον κατακεραύνωσαν. Με πρώτη πρώτη τη βασιλικότερη του βασιλέως Daily Mail, η οποία επέκρινε σκληρά τον πρίγκιπα Φίλιππο αλλά και την βασίλισσα Ελισάβετ η οποία δεν του λέει δυο λογάκια.

Τελικά, οι κόποι τους έπιασαν τόπο, αφού ο πρίγκιπας Φίλιππος μετά από λίγες ημέρες, προφανώς μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί αποφάσισε να παραδώσει το δίπλωμά του. Σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να του αποδωθεί καμία ευθύνη.

Αυτό που ζητούσαν άλλωστε οι περισσότεροι, έγινε, ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε το δίπλωμά του.

Ο αρχισυντάκτης της Daily Mail Πιρς Μόργκαν, πριν μερικές ημέρες και πριν ο Φίλιππος παραδώσει το δίπλωμά του είχε γράψει ένα άρθρο κόλαφο για τον αγενή πρίγκιπα.

Εγραφε συγκεκριμένα ο Μόργκαν:

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο πιο αγενής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Αυτό βέβαια δεν το καθιστά κακό άνθρωπο. Πολλοί ήταν αγενείς μαζί μου και μάλιστα κάποιοι είχαν και λόγο.
Αλλά ο πρίγκιπας Φίλιππος με έπιασε εξαπίνης και μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο δυσάρεστος μπορεί να γίνει κάποιος όταν το επιλέγει.
Η πρώτη επαφή μου μαζί του ήταν πριν 20 χρόνια στα 50ά γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου, στο πάρτι του στο Μπάκιγχαμ.
Ημουν συντάκτης της Daily Mirror τότε και καθόμουν μαζί με τον συνάδελφο από τη Sun.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος εμφανίστηκε μπροστά μας, βλέποντάς μας να πίνουμε τα κοκτέιλ μας και άρχισε να κόβει βόλτες γύρω μας.
Του έδωσα το χέρι μου και εκείνος το αγνόησε επιδεικτικά.

«Λοιπόν, κύριε», του απάντησα «φοβάμαι ότι τώρα περιβάλλεστε από τον ταμπλόιντ τύπο».

Με κοίταξε σαν να του είπα... θέλω να φάω τηγανιτό τον σκύλο σου, με ανοιχτό το στόμα του, αηδιασμένος και με κάθε ρυτίδα του προσώπου του να ακτινοβολεί... απογοήτευση.

Ο Φίλιππος δεν είπε ούτε λέξη.

Αντίθετα, με χαιρέτησε και έφυγε τόσο απότομα όσο είχε έρθει.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, πήγε και κόλλησε σε έναν καλεσμένο και του είπε χαμηλόφωνα κοιτώντας με: «Θεέ μου, δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο από την εξωτερική του εμφάνιση, μπορείς;».

Τώρα δεν κατηγορώ τον Φίλιππο που ήταν τόσο αγενής μαζί μου.

Εάν κάποιος δημοσίευε ατελείωτες ιστορίες για την οικογένεια μου, εκ των οποίων οι περισσότερες σκάνδαλα, τότε θα ήμουν ακριβώς σαν και αυτόν.

Αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν το γεγονός ότι ήταν τόσο αγενής με έναν καλεσμένο στο πάρτι του γιου του.

Πρέπει να είσαι χοντρόπετσος για να το κάνεις.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά λόγω του τροχαίου του Φίλιππου....

(...)
Πέρα από όλα όσα συνέβησαν στο τροχαίο, αυτό που με σόκαρε ήταν το γεγονός ότι την επομένη ημέρα παρέλαβε ένα ολοκαίνουριο τζιπ και άρχισε ξανά να οδηγεί, χωρίς φυσικά να φοράει ζώνη.

«Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: Δεν θα με σταματήσετε να οδηγώ. Είμαι τόσο πλούσιος, ώστε να παίρνω ένα καινούριο αυτοκίνητο όποτε μου αρέσει, και δεν με νοιάζει και να υπακούω στους νόμους».
Και ειλικρινά με έπιασε το στομάχι μου.

Τι φοβερή αλαζονεία;

Και πόσο μεγάλη απρέπεια στους ανθρώπους των οποίων διέλυσε το αυτοκίνητο πριν λίγες ώρες.

Φαντάζεστε να είχε κάνει κάτι τέτοιο κάποιος διάσημος, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ;

Θα τον είχε σταυρώσει ο Τύπος και η κοινή γνώμη.

Και θα είχε υποστεί και τις συνέπειες του νόμου.

Ομως, ο πρίγκιπας Φίλιππος έλαβε μόνο μια φιλική προειδοποίηση από την αστυνομία.
Και κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα, δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στους ανθρώπους που χτύπησε και έστειλε στο νοσοκομείο. Αντ' αυτού ένας υπάλληλος της βασίλισσας Ελισάβετ τους άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή, λέγοντάς τους «σας σκεφτόμαστε πολύ».

Αλήθεια;

Δεν μου φαίνεται ο Φίλιππος να σκέφτεται κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του, με τον πλέον εγωιστικό, απρόσιτο και απερίσκεπτο τρόπο.

Είμαι μεγάλος φαν των royals. Νομίζω ότι κάνουν μεγάλο καλό στη Βρετανία και στην εικόνα της προς τον κόσμο, τόσο που να δικαιολογείται πλήρως το τεράστιο ποσό χρημάτων των φορολογουμένων που εισπράττουν.

Ακόμη πιστεύω ότι, παρά την υπερβολική αποστροφή τους προς τους δημοσιογράφους όπως εμένα, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για να υπηρετεί τη χώρα του με αμέτρητους τρόπους. (...).



Φωτογραφίες: AP, Splash News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ