Κακοκαιρία «Χιόνη»: Κατολίσθηση απέκλεισε το χωριό Θέρισο στα Χανιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Κατολίσθηση απέκλεισε το χωριό Θέρισο στα Χανιά [εικόνες]

Εικόνα από τη μεγάλη κατολίσθηση / Φωτογραφία: zarpanews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιβλικές εικόνες καταγράφονται στα Χανιά, κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Χιόνη», με πολλά σημεία του νομού να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η τελευταία εξέλιξη σημειώθηκε στο Φαράγγι του Θερίσου, όπου προκλήθηκε μια κατολίσθηση δεκάδων μέτρων, η οποία έκοψε τον δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Θέρισο στη μέση.

Πηγή: zarpanews.gr
Πηγή: zarpanews.gr

Οπως αναφέρει το zarpanews, η κατολίσθηση αποδίδεται στις αδιάκοπες βροχοπτώσεις, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να κατρακυλήσουν μεγάλοι όγκοι χώματος, αλλά και τεράστιοι βράχοι, προς το οδόστρωμα.

Πηγή: zarpanews.gr
Πηγή: zarpanews.gr

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης υποστήριξε ότι το μήκος της κατολίσθησης ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Πηγή: zarpanews.gr
Πηγή: zarpanews.gr

Προκειμένου να μην παραμείνει εγκλωβισμένο το χωριό του Θερίσου, ο δήμος Χανίων ξεκίνησε επιχείρηση διάνοιξης άλλων σημείων.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εκτεταμένων προβλημάτων που έφερε η κακοκαιρία έχουν υποβληθεί αιτήματα για να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ