Πάολο και Φρανσέσκα: Το παράνομο ζευγάρι που αντάλλαξε μόνο ένα φιλί και πέθανε

Ενα από τα πιο τραγικά ζευγάρια της της Ιστορίας. Ο Πάολο και η Φρανσέσκα, έζησαν τον 13ο αιώνα μ.Χ. και ο παράνομος έρωτάς τους ενέπνευσε τον Δάντη, τον Ροντέν και τον Τσαϊκόφσκι.

Η Φρανσέσκα ντα Ρίμινιi και ο Πάολο Μαλατέστα αγαπήθηκαν παράφορα, παράνομα, αντάλλαξαν ένα φιλί και πέθαναν. Την ιστορία του έρωτά τους κατέγραψε στο 5ο άσμα της Κόλασης, της «Θείας Κωμωδίας» του, ο Δάντης, ο μεγάλος Ιταλός ποιητής. Η ίδια ιστορία αποτυπώνεται σε δεκάδες έργα τέχνης. Ίσως, επειδή -όπως όλα τα καλά, αληθινά μεγάλα love stories- ήταν αδιέξοδο. Και τελείωσε με μια τραγωδία.

H Φρανσέσκα, ήταν υπαρκτό πρόσωπο της εποχής του Δάντη -μια κόρη γλυκιά και ευγενική, ξακουστή για την ομορφιά της. Στο κάστρο των Πολέντα, στα περίχωρα του Μπερτινόρο, κατέφθαναν κάθε τόσο ιππότες -όχι μόνο για να αναμετρηθούν σε αγώνες, μεταξύ τους, αλλά και για να θαυμάσουν από κοντά τις χάρες της.

Ο Πάολο, ήταν ο τρίτος, ο μικρότερος γιος του άρχοντα του Ρίμινι, Μαλατέστα ντα Βερούτσιο. Λέγεται πως ήταν όμορφος, με ρομαντική φύση, εξωστρεφής και γενναίος στη μάχη. Ηταν επίσης παντρεμένος, με παιδιά...

Διαβάστε για το Love story του ζευγαριού στο Bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ