Απεργία και διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για τις συνθήκες εργασίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Απεργία και διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για τις συνθήκες εργασίας [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Σε 24ωρη απεργία, παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού καθώς και σε σχετική συνέντευξη τύπου στην οποία θα εκθέσουν τα αιτήματα τους προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ με βασικό αίτημα την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το σύνολο του προσωπικού που στελεχώνει τις υπηρεσίες του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ κατηγορεί τη διοίκηση για αδιαφορία και εμπαιγμό, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και στα γραφεία του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Σε 24ωρη απεργία, παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς και σε σχετική συνέντευξη τύπου στην οποία θα εκθέσουν τα αιτήματα τους προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που καθιερώνονται και το μοντέλο λειτουργίας του Οργανισμού, το οποίο, όπως εξηγούν, γίνεται όλο και πιο συγκεντρωτικό. Βασικό αίτημα τους είναι η σύναψη νέων ΣΣΕ για όλους (μόνιμους και συμβασιούχους), κάτι «που η διεύθυνση αρνείται συστηματικά, εμπαίζοντάς μας σε μια 'διαπραγμάτευση' που διαρκεί ενάμιση χρόνο».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ κατηγορεί τη διοίκηση για αδιαφορία και εμπαιγμό

Αναφερόμενοι στις συνθήκες εργασίας, κάνουν λόγο για δραματική επιδείνωσή τους, καθώς «ένας διαρκώς μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων επιλέγει να αποχωρήσει την ώρα που οι μονάδες αυξάνονται».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που καθιερώνονται και το μοντέλο λειτουργίας του Οργανισμού

Μπροστά στις ελλείψεις προσωπικού, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «επιλέχθηκε η λύση της απασχόλησης με 'μπλοκάκια', ΟΑΕΔ κ.λπ., δημιουργώντας εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων με άνισα δικαιώματα και συνθήκες εργασίας».

Αναφερόμενοι στις συνθήκες εργασίας, κάνουν λόγο για δραματική επιδείνωσή τους

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοι, σύμφωνα με τις ερμηνείες της διεύθυνσης, στερούνται δικαιωμάτων όπως αυτό της κανονικής ή της αναρρωτικής άδειας», προσθέτουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ Δημήτρης Κολοκάθης σημειώνει ότι σήμερα οι οφελούμενοι του Οργανισμού ανέρχονται στα 3.500 άτομα, ενώ μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους στα οποία παρέχεται στήριξη φτάνουν τα 7.000.

Απεργία και διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για τις συνθήκες εργασίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξυπηρετούνται από 450 εργαζόμενους συν 100 που εργάζονται με 'μπλοκάκι' και ενώ κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά αμείβονταν με μόλις 600 ευρώ», τονίζει ο κ. Κολοκάθης. Οι παραπάνω συνθήκες αλλά και η απαξίωση του Οργανισμού από την πλευρά της διοίκησης έχει οδηγήσει πολλά έμπειρα και ικανά στελέχη στην πόρτα της εξόδου, καταλήγει ο ίδιος.

Απεργία και διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για τις συνθήκες εργασίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Απεργία και διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για τις συνθήκες εργασίας [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ