Ράιαν Ανταμς -Επτά γυναίκες κατηγορούν τον Αμερικανό τραγουδιστή για σεξουαλική εκμετάλλευση - iefimerida.gr

Ράιαν Ανταμς -Επτά γυναίκες κατηγορούν τον Αμερικανό τραγουδιστή για σεξουαλική εκμετάλλευση

O Αμερικανός τραγουδοποιός Ράιαν Άνταμς (Φωτογραφία: αρχείου Dan Hallman/Invision/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και συναισθηματική χειραγώγηση βρίσκεται ο Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός Ράιαν Άνταμς.

Σ’ ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης επτά γυναίκες κατηγορούν μεταξύ άλλων τον 44χρονο τραγουδοποιό ότι τους προσέφερε ευκαιρίες σταδιοδρομίας επιδιώκοντας ταυτόχρονα σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Ο Άνταμς, που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2000, είχε φήμη καλλιτέχνη που προωθεί γυναίκες συναδέλφους του. Αλλά στο δημοσίευμα οι καταγγέλλουσες περιγράφουν έναν άνθρωπο που γινόταν εκδικητικός, όταν αντιμετώπιζε άρνηση, απαντώντας με συναισθηματική και λεκτική κατάχρηση ή παρενοχλήσεις μέσω μηνυμάτων, ενώ ακόμη κι η πρώην γυναίκα του τον «στόλισε».

O Ράιαν Άνταμς (στην άκρη δεξιά)  σε πρόσφατη συναυλία του στην Καλιφόρνια (Φωτογραφία:  Chris Pizzello/Invision/AP)

Μια άλλη γυναίκα, ονόματι Άβα, είπε στην εφημερίδα ότι ήταν 14 ετών όταν γνώρισε τον Άνταμς το 2013. Εκείνη την περίοδο η κοπέλα έπαιζε μπάσο και όπως υποστήριξε, καθώς προχωρούσε η γνωριμία τους ο τραγουδοποιός άρχισε να της στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ σε μια επικοινωνία τους μέσω Skype εμφανίστηκε γυμνός μπροστά της. Οι New York Times έλεγξαν 3.217 μηνύματα κειμένου που αντήλλαξαν στους εννιά μήνες της γνωριμίας τους, όταν η Άβα ήταν 15 και 16 ετών. Σ’ ένα απ’ αυτά της έγραψε: «Θα είχα μπελάδες αν γνώριζε κάποιος πώς μιλάμε». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο 40χρονος τότε Άνταμς ανέφερε συχνά την ηλικία της Άβα ομολογώντας ότι ήταν ανάρμοστη η σχέση του με μια ανήλικη. Μετά το περιστατικό με το Skype η Άβα απομακρύνθηκε από τον Άνταμς κι εγκατέλειψε το όνειρο για καριέρα μουσικού.

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Άνταμς «αρνείται ότι ενεπλάκη ποτέ σε ανάρμοστη διαδικτυακή σεξουαλική επικοινωνία με άτομο που γνώριζε ότι ήταν ανήλικο» κι ότι δεν θυμάται να έχει κάνει κάτι τέτοιο.

Η πρώην σύζυγος του Ράιαν Άνταμς, η ηθοποιός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Μάντι Μουρ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Μια άλλη μουσικός, η Φίμπι Μπρίτζερς, είπε στους NYTimes ότι ο Άνταμς προσφέρθηκε να κυκλοφορήσει κομμάτια της μέσω της εταιρείας προτού τελικά κάνει σχέση μαζί της. Όμως άρχισε να γίνεται κτητικός και να της ασκεί φραστική βία. Την βομβάρδιζε με μηνύματα, ήθελε να ξέρει που βρισκόταν ή να κάνουν τηλεφωνικό σεξ και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν απαντούσε αμέσως. Αλλά ακόμη κι όταν χώρισαν, συνέχισε να την πολιορκεί, εκβιάζοντάς της αναφορικά με τη μουσική τους συνεργασία.

Παρόμοιες εμπειρίες περιέγραψαν τουλάχιστον άλλες δύο γυναίκες, ενώ η πρώην σύζυγός του, Μάντι Μουρ, υποστήριξε ότι ο Άνταμς της ασκούσε φραστική βία. «Νόμιζα ότι ήμουν η μόνη που βίωσε όλο αυτό μαζί του, αυτή τη μεταχείριση, την καταστροφική, μανιώδη, κυκλοθυμική συμπεριφορά του. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταχειρίστηκε κι άλλα άτομα έτσι», είπε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ