Αυτός είναι ο κακοποιός-μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Σταματιάδη -Ανέβασε στο Facebook το αγριογούρουνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο κακοποιός-μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Σταματιάδη -Ανέβασε στο Facebook το αγριογούρουνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Facebook, ένα αγριογούρουνο και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο Ford Maverick ήταν τα βασικά στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές για να εξιχνιάσουν το έγκλημα στην Κηφισιά και να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα μέλη της συμμορίας σκότωσε ένα αγριογούρουνο έξω από την Τρίπολη και αποφάσισε να ανεβάσει φωτογραφίες στο Facebook. Μάλιστα εκτός από τη φωτό του άτυχου ζώου να βρίσκεται άψυχο στο πάτωμα ενός σπιτιού, ο δράστης ανέβασε ακόμα μια φωτό από τη στιγμή που το έγδερνε. Ο συγκεκριμένος κακοποιός δεν συμμετείχε στη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία, αλλά σε άλλες ληστείες της σπείρας.

Το αγριογούρουνο που σκότωσε και ανέβασε στο facebook ο κακοποιός
Ο κακοποιός φωτογραφίζεται κάνοντας τον αετό της Μεγάλης Αλβανίας

Η κλοπή του τζιπ και το αγριογούρουνο

Νωρίτερα ο ίδιος και μερικά ακόμα μέλη από τη σπείρα των ληστών είχαν εισβάλει σε σπίτι επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χτύπησαν και ακινητοποίησαν τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειας τους και αφού άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και το ΙΧ της οικογένειας ένα τζιπ Ford Maverick διέφυγαν. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο της Τρίπολης, τους πετάχτηκε ένα αγριογούρουνο, με τον συνεπιβάτη να το πυροβολεί από το παράθυρο και να το σκοτώνει. Στη συνέχεια με τους υπόλοιπους το φόρτωσαν στο πορτμπαγκάζ, ωστόσο έκαναν το κρίσιμο λάθος που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη τους. Δύο από τους κάλυκες είχαν σταθεί στους υαλοκαθαριστήρες.

Με το ίδιο όχημα πήγαν στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον οποίο και δολοφόνησαν.

Τελικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στους Θρακομακεδόνες μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ στην περιοχή των Αφιδνών. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κάλυκες στους υαλοκαθαριστήρες και η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι προήλθαν από το ίδιο πιστόλι που είχε σκοτώσει τον 52χρονο επιχειρηματία στο έγκλημα στην Κηφισιά.

Ταξίδια στη Μύκονο με τα χρήματα που έκλεβε
Αυτός είναι ο κακοποιός-μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Σταματιάδη -Ανέβασε στο Facebook το αγριογούρουνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι αναρτήσεις με το αγριογούρουνο

Οι αστυνομικοί είχαν σκιαγραφήσει το προφίλ 100 υπόπτων στο Facebook όταν ξαφνικά εντόπισαν έναν από τέσσερις δράστες να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με το αγριογούρουνο το επίμαχο χρονικό διάστημα και τον τρόπο με τον οποίο το είχαν σκοτώσει. Ετσι έφτασαν στην εξάρθρωση της συμμορίας.

Αυτός είναι ο κακοποιός-μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Σταματιάδη -Ανέβασε στο Facebook το αγριογούρουνο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ανέβασε ακόμα και εικόνες από τη στιγμή που έγδερνε το αγριογούρουνο
Αυτός είναι ο κακοποιός-μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Σταματιάδη -Ανέβασε στο Facebook το αγριογούρουνο [εικόνες] | iefimerida.gr 6



Οι 56 εισβολές και τα πανηγύρια

Οι κακοποιοί μπούκαραν στα σπίτια των θυμάτων τους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είτε παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες είτε τις κύριες πόρτες εισόδου. Στη συνέχεια ακινητοποιούσαν τα θύματά τους με την απειλή όπλων, ενώ δεν δίσταζαν να κακοποιήσουν τους ενοίκους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τα αυτοκίνητα των ενοίκων. Η βίαιη συμπεριφορά των κακοποιών τους οδήγησε στο σημείο να δολοφονήσουν τον 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη στο έγκλημα στην Κηφισιά που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Συνολικά είχαν κάνει 56 εισβολές.
Στη συνέχεια βέβαια οι δράστες της συγκεκριμένης ληστείας διέφυγαν από την Ελλάδα, αφού ο κλοιός της ΕΛ.ΑΣ. θα στένευε. Τα υπόλοιπα όμως μέλη της οργάνωσης δεν πτοήθηκαν και απλώς άλλαξαν τη μεθοδολογία δράσης τους κυρίως όμως εκτός Αττικής. Μάλιστα επέλεγαν τα χτυπήματά τους βάσει των τοπικών πανηγυριών, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των οικιών ή καταστημάτων. Μετά τον εντοπισμό της οικίας-«στόχου» τα μέλη της οργάνωσης χωρίζονταν σε φυσικούς αυτουργούς και τσιλιαδόρους.

Η σύλληψη στις Βρυξέλλες

Μετά τη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη ο Αλβανός κακοποιός που δεν δίστασε να τον πυροβολήσει εν ψυχρώ, ο 30χρονος Ε.G., έφυγε από την Ελλάδα. Τελικά η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να τον εντοπίσει και σε συνεργασία με τις βελγικές αρχές τον συνέλαβε στη δύσκολη γειτονιά του Μόλεμπεκ στις Βρυξέλλες, εκεί που είχαν βρει καταφύγιο τζιχαντιστές που είχαν οργανώσει τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο.
Οπως ανακοινώθηκε χθες «τα άλλα δύο ταυτοποιημένα μέλη βρίσκονται εκτός Ελλάδας και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε συνεργασία με τις αρχές Ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι στη διάπραξη της ληστείας και ανθρωποκτονίας του ημεδαπού επιχειρηματία συμμετείχε ο συλληφθείς στο Βέλγιο, τα άλλα δύο ταυτοποιημένα άτομα, που βρίσκονται εκτός Ελλάδας καθώς και το μη ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης». Πρόκειται για τους Τ.Κ. και Α.F., ενώ υπάρχει και ένας ακόμη δράστης αταυτοποίητος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ