Ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring - iefimerida.gr

Ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε θέμα «Οικονομικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring» πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και η Πειραιώς Factoring, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ενώ συντόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης. Εισηγητές ήταν ο κ. Ηλίας Λεκκός, Chief Economist του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και η κα Χαρά Βαρδακάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Πειραιώς Factoring.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος στο χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να αυξήσουν τις εξαγωγικές τους επιδόσεις και να επιτύχουν ένα ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών το οποίο ανήλθε στο ποσό των €33,4 δισ. το 2018. Η σημαντική αυτή εξέλιξη αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη υποστήριξης της εξωστρέφειας μέσω πρακτικών και χρήσιμων μεθόδων, όπως είναι το εξαγωγικό factoring. Δεδομένης της έλλειψης χρηματοδοτικών εργαλείων η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων δημιουργεί σαφή πλεονεκτήματα, καθώς παρέχει άμεση ρευστότητα και δυνατότητα χορήγησης προκαταβολών - προχρηματοδότησης επί της αξίας των απαιτήσεων, μειώνει τον πιστωτικό κίνδυνο ενώ παράλληλα βελτιώνει τη διαπραγματευτική θέση μίας επιχείρησης».

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου στο χαιρετισμό του επεσήμανε πως «Η Τράπεζα εστιάζει στην υποστήριξη του εξαγωγικού τομέα πιστεύοντας ότι η εξωστρέφεια είναι ο μόνος δρόμος βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία σε μια συγκυρία μάλιστα που τα πράγματα έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζουν. Απαιτείται λοιπόν σοβαρή, συστηματική και μακροχρόνια προσπάθεια από όλους για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε μια εξαγωγική ατροφία και δυστοκία δεκαετιών». Ο κ. Χαντζηνικολάου τόνισε πως για την Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί δέσμευση να στηρίξει όχι μόνο την εξαγωγική προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρη την ελληνική οικονομία. «Έμπρακτη απόδειξη αυτής της δέσμευσης αποτελεί το γεγονός ότι, στο 2019, θα εκταμιεύσουμε χρηματοδοτήσεις ύψους €4 δισεκατομμυρίων προς τον επιχειρηματικό κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Factoring Τράπεζα Πειραιώς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ