Ο Λοβέρδος «αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ -«Ελεγε τα ακριβώς αντίθετα το 2007 για την Αναθεώρηση» - iefimerida.gr

Ο Λοβέρδος «αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ -«Ελεγε τα ακριβώς αντίθετα το 2007 για την Αναθεώρηση»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια κατάθεση εγγράφων στα πρακτικά, για τα όσα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος άδειασε όσους από το κυβερνών κόμμα επιμένουν, ότι η αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή, δεσμεύει και την επόμενη, όσον αφορά την κατεύθυνση των άρθρων του Συντάγματος που θα αναθεωρηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το κατά πόσον η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές δεσμεύεται η όχι από την αυριανή ψηφοφορία, έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει οτι όσες προτάσεις του ψηφιστούν, δεν θα μπορούν να τροποποιηθούν από την επόμενη Βουλή. Με την ερμηνεία αυτή διαφωνούν οι περισσότεροι συνταγματολόγοι αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η νέα Βουλή «θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο» για το περιεχόμενο των διατάξεων του Συντάγματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλοντας να δείξει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλή τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη ο οποίος στην αναθεώρηση του 2007 ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ


Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε: «Δεν έχουν τελειωμό οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υποστήριζαν οτι η προτείνουσα Βουλή δεν δεσμεύει την επόμενη. Σήμερα έρχονται και στηρίζουν το εντελώς αντίθετο».

Και κατέθεσε τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη που τότε έλεγε: «Κύριοι συνάδελφοι να ξέρουμε ότι η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από τις κατευθύνσεις της προηγούμενης Βουλής»..Ενω σε άλλο σημείο επισήμαινε: «Δεν υπάρχει νομική δέσμευση για το τι θα κάνει η επόμενη Βουλή».

Το θέμα είναι κρίσιμο και αφορά ειδικά το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τις πρόωρες εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και απευθείας εκλογή Προέδρου από τον λαό, με στόχο να μπορέσει μόνη της στην επόμενη Βουλή να τροποποιήσει το σχετικό άρθρο χωρίς να χρειάζεται τις ψήφους του Σύριζα. Αλλά θέλει η τροποποίηση που θα γίνει από την επόμενη Βουλή- με πλειοψηφία 151 βουλευτών, αφού στην αυριανή ψηφοφορία το άρθρο θα έχει ψηφιστεί από πάνω απο 180 βουλευτές- να μην περιλαμβάνει φυσικά καμία πρόβλεψη για απευθείας εκλογή προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ