Οργή για τη διευθύντρια της Vogue Brazil -Πόζαρε με μαύρες «δούλες» [εικόνες] - iefimerida.gr

Οργή για τη διευθύντρια της Vogue Brazil -Πόζαρε με μαύρες «δούλες» [εικόνες]

Η εκδότρια της Vogue Βραζιλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην λίστα με τα γνωστά ονόματα της μόδας που εμπλέκονται με ρατσιστικά σχόλια έρχεται να προστεθεί και η Vogue Βραζιλίας, μετά από τις αμφιλεγόμενες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το πάρτι γενεθλίων της διευθύντριας του περιοδικού Ντονάτα Μερέλες.

Η Μερέλες γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της με ένα εντυπωσιακό δείπνο στο Σαλβαντόρ ντε Μπάχια, στη βορειοδυτική Βραζιλία, όπου οι φωτογραφίες από μαύρες γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακέ φορεσιές που καλωσόριζαν τους επισκέπτες καθώς και την ίδια να ποζάρει επάνω σε θρόνο, προκάλεσαν οργή στο διαδίκτυο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ritabatista (@ritabatista) στις 9 Φεβ, 2019 στις 4:39 πμ PST

Ο δημοσιογράφος Φάμπιο Μπερνάρντο ανάρτησε μια φωτογραφία που δείχνει την Μερέλες να κάθεται σε έναν θρόνο με μια μαύρη γυναίκα να στέκεται εκατέρωθεν, με πολλούς να γράφουν ότι θυμίζει δουλεία.

«Η φωτογραφία σαφώς και δυστυχώς αναφέρεται στην Βραζιλία ως μια αυτοκρατορία και μια χώρα με στοιχεία δουλείας, όπου οι μαύροι είναι οι δούλοι και οι λευκοί τα αφεντικά» έγραψε ο χρήστης του Instagram Ρομπέρτο Σακιγιάμα. «Δεν βλέπω καμία αναφορά στην αφρο-βραζιλιάνικη κουλτούρα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη donatameirelles (@donatameirelles) στις 9 Φεβ, 2019 στις 5:04 πμ PST

Η κατακραυγή πάντως, για τις υποτιθέμενες ομοιότητες με την δουλεία, οδήγησε στην απολογία και την συγνώμη της Μερέλες, που έγραψε στο Instagram πως «δεν ήταν ένα θεματικό πάρτι».

Η Μερέλες, που είναι παντρεμένη με τον διαφημιστή Νίζαν Γκενές και μητέρα της influencer Έλενα Μπόλτον, είναι γνωστή για τα πολυτελή πάρτι της στα οποία παραβρίσκονται διάσημοι σχεδιαστές και φωτογράφοι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη donatameirelles (@donatameirelles) στις 18 Ιαν, 2019 στις 3:17 μμ PST

Η διευθύντρια της Vogue αρνήθηκε την χρήση φωτογραφιών που σχετίζονται με την δουλειά «αλλά αν φαινόταν έτσι, ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε.

«Η Vogue Brazil ζητά συγνώμη για ό,τι συνέβη και ελπίζει πως οι συζητήσεις που προκλήθηκαν θα χρησιμεύσουν ως μαθησιακή ευκαιρία» έγραψε το περιοδικό σε ανάρτησή του στο Instagram, προτού ανακοινώσει την δημιουργία ενός μόνιμου φόρουμ στο οποίο οι ακτιβιστές και οι μελετητές θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό περιεχομένων και εικόνων που είναι ενάντια στην ανισότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ