Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ: Μάχη «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση στον τελικό - iefimerida.gr

Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ: Μάχη «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση στον τελικό

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ωρα ημιτελικών για το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ απόψε, με το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» να κλέβει την παράσταση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ (20:00, ΕΡΤ2) τον Ολυμπιακό, στον έναν από τους δύο νοκ άουτ ημιτελικούς, που όμως μοιάζει περισσότερο με… τελικό, αφού ο νικητής θα είναι τεράστιο φαβορί για τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν, αντιμετωπίζοντας στον τελικό του Ηρακλείου την Κυριακή τον νικητή του Κύμη-ΠΑΟΚ (17:00, ΕΡΤ2).

Οι δύο ομάδες δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Euroleague, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν εκτός τετράδας και απειλούνται να χάσουν και την έκτη θέση.

Οι γηπεδούχοι, που θα αγωνιστούν σε κατάμεστο γήπεδο (μιας και χθες ανακοινώθηκε sold out), έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα στην περιφερειακή τους γραμμή. Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Νίκος Παππάς και Ματ Λοτζέσκι, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ θα δοκιμάσει λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ το πόδι του για να διαπιστωθεί αν μπορεί να μπει στη δωδεκάδα. Ο Νικ Καλάθης πάντως, παρά τις ενοχλήσεις στο πέλμα, θα αγωνιστεί κανονικά.

Οι φιλοξενούμενοι, που ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους παρουσία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, θα έχουν νέο πρόσωπο τον Μπριάντε Γουέμπερ. Ο Αμερικανός γκαρντ με μόλις τρεις προπονήσεις στα πόδια του αντικατέστησε στο εγχώριο δηλωθέν ρόστερ τον Αξέλ Τουπάν. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Κώστας Παπανικολάου είναι ετοιμοπόλεμος, παρότι ταλαιπωρήθηκε από πυρετό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αναστόπουλος, Παναγιώτου και Μάνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ