Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα αρχείου / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, από εκπαιδευτικούς και συλλογικότητες κατοίκων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη κινητοποίηση θα γίνει στις 10:30 από μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ), που θα συγκεντρωθούν στο μνημείο Λαμπράκη.

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΜΕΘ διαμαρτύρονται για την προσφυγή ιδιοκτητών φροντιστηρίων, με την οποία ζητούν την κατάργηση των διατάξεων του 2016 που ορίζουν το πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών στα ΦΞΓ και τα φροντιστήρια Μ.Ε. στις 21 ώρες. Η κίνηση αυτή, όπως λένε, θα έχει ως αποτέλεσμα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα να υπολογίζονται με βάση τις 40 ώρες, με συνέπεια να έχουν απώλειες 50% στα εισοδήματά τους.

Στις 13:00, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη ΧΑΝΘ, με αίτημα τη διαγραφή οφειλών.

Αργά το απόγευμα, στις 19:00, κάτοικοι του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Ευόσμου, διαμαρτυρόμενοι για την δυσοσμία και την ρύπανση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ