Λαβρόφ προειδοποιεί Πομπέο: Μην έχετε οποιαδήποτε ανάμιξη στην Βενεζουέλα - iefimerida.gr

Λαβρόφ προειδοποιεί Πομπέο: Μην έχετε οποιαδήποτε ανάμιξη στην Βενεζουέλα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ (Φωτογραφία: AP Photo/Hassene Dridi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο προειδοποίησε ο Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με οποιαδήποτε ανάμιξη στη Βενεζουέλα.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων, αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε ανάμιξη συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης, στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Ο Λαβρόφ δήλωσε στον Πομπέο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διαβουλεύσεις για την Βενεζουέλα σε ευθυγράμμιση με τον Χάρτη των Ηνωµένων Εθνών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Πομπέο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επέκρινε επίσης τα σχέδια σκλήρυνσης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Βρετανία.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι νέες κυρώσεις θα πλήξουν τις διμερείς σχέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ