Νούμερα που ζαλίζουν: Πόσα ξοδεύει η Μπαρτσελόνα και πόσα η Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές - iefimerida.gr

Νούμερα που ζαλίζουν: Πόσα ξοδεύει η Μπαρτσελόνα και πόσα η Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλά χρόνια οι δυο αιώνιοι αντίπαλοι στο ισπανικό ποδόσφαιρο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα λειτουργούσαν με διαμετρικά αντίθετο μοντέλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδινε την εντύπωση ότι στηρίζεται κυρίως στις φανταχτερές αγορές ακριβών ποδοσφαιριστών, ενώ αντιθέτως η Μπαρτσελόνα έδινε βάρος και αξιοποιούσε στο έπακρο τις Ακαδημίες της. Αυτό ίσχυε για αρκετά χρόνια, όμως όχι πια. Το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό μπαμ της Ρεάλ ήταν η απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ με 101 εκατ. ευρώ από την Τότεναμ το 2013 και ακολούθησε και αυτή του Χάμες Ροδρίγκες με 80 εκατ. ευρώ.

Εκτοτε η Ρεάλ... μαζεύτηκε και η πιο ακριβή κίνηση της ήταν αυτή του Βινίσιους με 45 εκατ. ευρώ στην Φλαμένγκο. Την σεζόν 2017 – 2018 η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε κατά πολύ, σε δαπάνες για μεταγραφές, την αιώνια αντίπαλό της!

Διαβάστε την συνέχεια της οικονομικής ανάλυσης για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ