ΝΔ για τα τερτίπια Κατρούγκαλου: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι θα έχουμε αυτοδυναμία - iefimerida.gr

ΝΔ για τα τερτίπια Κατρούγκαλου: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι θα έχουμε αυτοδυναμία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η ΝΔ στα «τερτίπια» της κυβέρνησης στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

«Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία», επισημαίνουν.

Παράλληλα, σημειώνουν πως «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες...».

Ως γνωστόν ο Γ. Κατρούγκαλος από του βήματος της Βουλής προανήγγειλε εμμέσως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει μόνος του την αναθεώρηση του άρθρου 32 για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τη μη διάλυση της βουλής με 180 ψήφους στην παρούσα βουλή. Το γεγονός αυτό σήμαινε ότι η επόμενη βουλή θα πρέπει να αναθεωρήσει το συγκεκριμένο άρθρο με 180 ψήφους και όχι με 151.

Ετσι, πιθανον στην δεύτερη ψηφοφορία ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά θα απέχουν από το να ψηφίσουν το άρθρο 32 προκειμένου αυτό να μην συμπληρώσει το απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών
Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κάνει πονηριές καθώς λέει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό». Οπως είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ «το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151. Εάν το κάνει τελικά αυτό η ΝΔ τότε και εμείς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα τις λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ