Κατεστραμμένος νεφρός μεταμοσχεύθηκε και λειτούργησε κανονικά! - iefimerida.gr

Κατεστραμμένος νεφρός μεταμοσχεύθηκε και λειτούργησε κανονικά!

Κατεστραμμένος νεφρός μεταμοσχεύθηκε και λειτούργησε κανονικά στο σώμα άλλου ανθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την απόλυτη χαρά στην απόλυτη θλίψη μέσα σε λίγες ώρες πέρασε ένας 27χρονος Αμερικανός, όταν πληροφορήθηκε ότι το νεφρό που του μεταμοσχεύτηκε δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στην ήδη επιβαρυμένη υγεία του. Παρά τα δυσάρεστα νέα, πάντως, βρήκε το θάρρος να ζητήσει από τους γιατρούς να του το αφαιρέσουν άμεσα, ώστε να μπορέσει να μεταμοσχευθεί σε κάποιον άλλον που θα το είχε εξίσου ανάγκη, πράγμα και το οποίο έγινε και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στην Αμερική και πρωταγωνιστής του ήταν ο 27χρονος Αρλινγκτον Χάιτ (κέντρο στη φωτογραφία) από το Ιλινόις. Οι νεφροί του Χάιτ είχαν προσβληθεί από μία πάθηση η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα αυτοί να μη λειτουργούν κανονικά και να έχει άμεση ανάγκη για μεταμόσχευση.

Για περίπου μια δεκαετία περίμενε υπομονετικά να βρεθεί το πολυπόθητο μόσχευμα. Οταν μέσα στο 2011 διαπιστώθηκε ότι η αδελφή (δεξιά στη φωτογραφία) του είναι συμβατός δότης, προχώρησαν οι διαδικασίες και μέσα στον Ιούνιο έγινε η εγχείριση μεταμόσχευσης.

Δυστυχώς η χαρά του Χάιτ δεν κράτησε πολύ, αφού σε μια βιοψία που έγινε λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση διαπιστώθηκε ότι το νεφρό όχι μόνο δεν λειτουργεί κανονικά αλλά δημιουργεί και περαιτέρω προβλήματα.

Τότε ο Χάιτ πήρε τη γενναία απόφαση να προχωρήσει άμεσα η εγχείριση αφαίρεσης του μοσχεύματος, ώστε να μην δημιουργηθούν στον νεφρό περαιτέρω προβλήματα και να μπορέσει να μεταμοσχευθεί σε κάποιον άλλον που θα τον είχε εξίσου ανάγκη με αυτόν και στο σώμα του οποίου θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά.

Η πρόταση αν ακαι αρχικά «αφνιδίασε» τους γιατρούς, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε πρόκληση: Αποφάσισαν έτσι άμεσα να προχωρήσουν στην πρωτοποριακή εγχείριση. Αφαίρεσαν το μόσχευμα από τον Χάιτ και το μετέφεραν άμεσα στο σώμα του 67χρονου Εργουιν Γκόμεζ (αριστερά στη φωτογραφία).

Το νεφρό που δεν λειτούργησε στο σώμα του Χάιτ, «άνθισε» τελικά στο σώμα του Γκόμεζ. Η εγχείριση θεωρείται πρωτοποριακή, αφού πρώτη φορά επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο και το θετικό της αποτέλεσμα μόνο ελπίδες μπορεί να γεμίζει την ιατρική κοινότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ