Ολαντ: «O Economist είναι αντι-γαλλικό και αντι-σοσιαλιστικό περιοδικό» - iefimerida.gr

Ολαντ: «O Economist είναι αντι-γαλλικό και αντι-σοσιαλιστικό περιοδικό»

βρετανικό περιοδικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα... μαχαίρια είναι ο Φρανσουά Ολάντ με τον «Economist», ο οποίος χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο» τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας.

«Το βρετανικό περιοδικό The Economist είναι αντι-γαλλικό και αντι-σοσιαλιστικό», δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μισέλ Σαπέν, υπεύθυνος του προγράμματος του Φρανσουά Ολάντ.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Σαπέν ήταν το τελευταίο δημοσίευμα του περιοδικού με τίτλο «Ο μάλλον επικίνδυνος κύριος Ολάντ» στο οποίο ο Economist έγραφε πως «αν είχαμε μια ψήφο στις 6 Μαΐου θα την δίναμε στον Σαρκοζί, όχι για τα προτερήματά του, αλλά για να αποκλείσουμε τον Ολάντ».

Ο Μισέλ Σαπέν προτίμησε να αναφερθεί στους Financial Times που υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζει ο Ολάντ.

«Ορισμένοι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη, να εκλεγεί ο Ολάντ για να υπάρξει πραγματική προώθηση της ανάπτυξης», είπε ο Σαπέν.

«Η γερμανική πλευρά αναλύει, σκέπτεται, εξετάζει πώς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας για να ολοκληρωθεί» περιλαμβάνοντας και το σκέλος της ανάπτυξης, συμπλήρωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής.

«Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που έχει συμφέρον να υπάρξει ανάπτυξη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ